Šport > Košarka
84 ogledov

Krka z zmago nad Olimpijo do prvega mesta

pokal spar Anže Petkovšek
Košarkarji Krke so v 10. krogu lige Nova KBM za prvaka premagali Union Olimpijo z 82:71 (16:16, 32:35, 56:50).

Košarkarji Krke so v derbiju kroga premagali Union Olimpijo in so tako na pragu osvojitve prvega mesta po rednem delu, ki prinaša prednost domače dvorane vse do finala, hkrati pa zagotavlja mesto v regionalnem tekmovanju v prihodnji sezoni. Za Novomeščane je to šele prva zmaga nad Ljubljančani v tej sezoni; izgubili so obe tekmi v ligi Aba ter prvo v ligi za prvaka sredi aprila v Novem mestu.

Krka - prvo mesto lahko izgubi le, če Zlatorog v nedeljo premaga Helios Suns s 60 točkami prednosti - se bo v četrtfinalu pomerila s Šenčurjem Gorenjsko gradbeno družbo, Union Olimpija, ki je doživela tretji zaporedni poraz, pa lahko osvoji tretje mesto (če Zlatorog premaga Helios Suns) ali četrto, če Domžalčani zmagajo v Laškem. Njena potencialna tekmeca v četrtfinalu, ki se začne v sredo, sta Tajfun ali Rogaška.

Krka je zasluženo prišla do sedme zmage, tako da bo šesto leto zapored vstopila v izločilne boje s prvega štartnega položaja. V Tivoliju je bila zlasti v drugem polčasu boljši tekmec, bolj motivirana in natančna. Hitro je prišla do prednosti in nato uspešno odbila vse napade zeleno-belih iz Ljubljane. Nazadnje tri minute pred koncem, ko so se domači približali na 66:70.

Pri Krki so trije igralci dosegli več točk kot najboljši strelec pri Unionu Olimpiji Dawan Robinson (15). Jure Lalić je za Krko zbral 20 točk (9 skokov), Matic Rebec 18 (5 podaj), Stefan Sinovec 18, Ive Ivanov pa jih je dosegel 15.

"Kot vse tekme z Union Olimpijo je bila tudi ta težka. V prvem polčasu smo v naši igri napravili nekaj napak, ki so jih v nadaljevanju odpravili. Na koncu smo zbrali moči in zasluženo zmagali, za kar našim fantom čestitam. Če le ne bo v Laškem kakšnega presenetljivega rezultata, smo si s tem zagotovili prvo mesto pred končnico," je po tekmi dejal trener Krke Vladimir Anzulović.

"V prvem polčasu smo igrali dobro. Imeli smo zelo dobro obrambo, nadzirali igro v skoku ter dokaj pametno igrali v napadu. Na začetku drugega polčasa smo Krki z lastnimi napakami dovolili, da je dosegla nekaj lahkih košev. To je razigralo več njenih košarkarjev, ki so začeli zadevati še odprte mete z razdalje. Obramba v drugih 20 minutah ni bila na nivoju, na ta način pa je težko dobiti tekmo. Pristop na tej tekmi je bil pravi. Sedaj moramo vse čim prej pozabiti in se osredotočiti na četrtfinale Lige Nova KBM, pred katerim moramo v naši igri popraviti nekaj stvari,"
pa je menil trener zmajev Gašper Potočnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.