Šport > Košarka
50 ogledov

Krka za slovo navdušila s preobratom

Krka Szolnoki Olaj aba Booker
1/7
ABA
Krka je v zadnjem kolu rednega dela lige Aba doma premagala Szolnoki Olaj (73:67). Novomeščani so po prvem polčasu zaostajali za 16 točk, po zaslugi preobrata v drugem delu pa so se od tekmovanja poslovili z zmago. Union Olimpija v nedeljo z Zadrom.

Košarkarji Krke so ligo Aba zaključili z dvanajsto zmago v letošnji sezoni. Ob še štirinajstih porazih se žal niso prebili do nadaljevanja lige oziroma zaključnega turnirja najboljše četverice konec aprila oziroma mest, ki vodijo v evropska tekmovanja v prihodnji sezoni. Ligo bodo končali na osmem ali devetem mestu, odvisno od ostalih tekem zadnjega kroga, ki so večinoma na sporedu v nedeljo in ponedeljek.

Je pa Krka na zadnji tekmi pustila dober vtis, predvsem zaradi tega, ker se je z borbeno igro vrnila od visokega zaostanka, hkrati pa je tekmo končala z vsega šestimi igralci. Zvonko Buljan je bil izključen v prvem polčasu, Edo Murić, Marko Pajić in Malcolm Ray Armstead so poškodovani, pet osebnih napak pa sta naredila Luka Lapornik in Erjon Kastrati.

Hukić vodil ofenzivo Krke

Novomeščani so po slabem prvem polčasu v nadaljevanje krenili veliko bolj ambiciozno. Z delnim izidom 17:0 so se najprej približali tekmecu (47:48), prehiteli pa so ga v zadnjih petih minutah, ko je vajeti v napadu prevzel izkušeni Jasmin Hukić. Deset od svojih 17 točk je dosegel v zadnji četrtini in tako poskrbel, da je Krka dve minuti in pol pred koncem prišla do prednosti 72:65, ki je gostje niso več ujeli.

Krka bo zdaj vse sile usmerila v državno prvenstvo, kjer brani štiri zaporedne lovorike. Tekmovanje v ligi Telemach je začela sredi tedna, nove preizkušnje pa jo v naslednjem mesecu in pol čakajo v ritmu sreda - sobota.

Liga Aba, 26. krog:

Krka : Szolnoki Olaj 73:67 (18:26, 14:22, 20:11, 21:8)
Hukić 17, Klobučar 16, Lapornik 10, Kastrati 9; Holiday 16, Keller 15

Nedelja ob 17.30:
Zadar - Union Olimpija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.