Šport > Košarka
14 ogledov

Krkaši za finale z Belgijci

Dušan Djordjević je odigral odlično in bil prvi strelec krkašev. (Foto: ABA) Žurnal24 main
Košarkarji Krke se bodo v polfinalu final foura Pokala Eurochallenge pomerili z belgijskim Oostendejem. Na zaključnem turnirju tudi Miha Zupan s Spartakom.

Novomeščani so po nekaj letih suše letos znova zaigrali v skladu s svojim slovesom in so v letošnji sezoni ob Unionu Olimpiji daleč najboljši slovenski klub. Krka se je pred dnevi že uvrstila na zaključni turnir lige NLB, v sredo zvečer pa so v Novem mestu le strli odpor bolgarskega Lukoila in se prebili tudi na zaključni turnir evropskega pokala Eurochallenge. Krkaši se bodo za preboj v veliki finale pomerili z belgijskim Oostendejem. Pravila namreč velevajo, da se v finalu ne moreta srečati dve ekipi iz iste države, tako da bomo v drugem polfinalu spremljali ruski obračun med Spartakom, kjer igra slovenski reprezentant Miha Zupan, in Lokomotivo iz Kubana.

Oostende je bil v četrtfinalu z 2:1 v zmagah boljši od BK Ventspils. Belgijska igra sloni predvsem na številnih tujcih. Daleč najbolj znano ime pa je 214 centimetrov visoki Tomas van den Speigel, ki je v preteklosti nosil tudi dres Real Madrida in ruskega CSKA. Oostende v letošnji sezoni sicer ne igra v prav zastrašujoči formi (v dokaj skromnem belgijskem prvenstvu so šele na petem mestu z izkupičkom 11 zmag in prav toliko porazov), tako da bi jih Krkaši prav gotovo lahko premagali in se uvrstili v finale.

Kot že rečeno, se bosta v drugem polfinalu udarila Spartak in Lokomotiva iz Kubana. Tudi obe ruski ekipi imata v svojih vrstah lepo število tujcev. Za Spartak pa nastopa tudi slovenski reprezentant Miha Zupan, ki v povprečju igra 24 minut na tekmo in dosega po 10 točk. Ravno Spartak je glavni favorit zaključnega turnirja, ki bo na sporedu od 29. aprila do 1. maja. Ime prireditelja še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.