Šport > Košarka
16 ogledov

Krvavi Dragić do zmage, Williams vrnil Linu

Goran Dragić EPA
Goran Dragić je v ligi NBA s Houston Rockets gostil Memphis Grizzlies in se veselil zmage (97:93), Milwaukee Bucks Bena Udriha pa so doma izgubili proti Orlando Magic (90:93). Deron Williams je z New Jersey Nets vrnil milo za drago Jeremyju Linu in njegovim New York Knicks (92:100).

Goran Dragić je igral 15 minut, dosegel pa je šest točk in jim dodal tri skoke, dve podaji in dve ukradeni žogi. Za zmago raket sta največ točk prispevala Kyle Lowry, ki se je ustavil pri 24 točkah, Kevin Martin pa je dal dve manj. Na drugi strani je Rudy Gay dosegel 23 točk. Goran Dragić se je v tretji četrtini boril za žogo z Dantejem Cunninghamom, ob trčenju obeh košarkarjev pa jo je nekoliko skupil prav slovenski reprezentant, ki je dobil udarec v nos. Za nekaj sekund je zapustil igrišče, da so ga pregledali, a se je hitro vrnil.

Beno Udrih je za Milwaukee Bucks igral malo, zbral je le osem minut, v tem času pa je v svojo statistiko vpisal le dva skoka. Prvi strelec tekme je bil Orlandov center Dwight Howard z 28 točkami, za Bucks pa je 22 točk dal Brandon Jennings. Ekipa slovenskega košarkarja je minuto pred koncem vodila za dve točki, a nato izgubila v končnici tekme. To je zgodba, ki se je na obračunu teh dveh ekip ponovila še tretjič v zadnjih desetih dneh.

Williamsovo maščevanje fantu s Harvarda

Deron Williams je v ponedeljek zvečer pri New Jersey Nets dobil težko pričakovano priložnost, da se spet pomeri z navdušujočim mladim zvezdnikom New York Knicks Jeremyjem Linom. "Vse se je začelo z menoj," priznava Williams, proti kateremu je Lin 4. februarja začel svoj izjemni niz tekem, tokrat pa ga je Williams na bližnjesosedskem obračunu v Madison Square Gardnu nadigral z rekordom sezone (38 točk) in Nets popeljal do zmage (100:92).

"Ne gledam veliko tekem, ampak spremljam Twitter, ljudje mi tvitajo in na vsake tri vrstice je pisalo: 'Jeremy Lin je uničil Derona Williamsa.' Seveda sem bil zaradi tega užaljen na prvi tekmi in, kot sem rekel, se je zdaj to vrnilo," je z zadoščenjem razlagal All-Star branilec. Lin je tekmo zaključil z 21 točkami, devetimi podajami in sedmimi skoki, a ga je Williams povsem zasenčil v prvih treh četrtinah, ko je njegovo moštvo vodilo za 18 točk.

Po začetku "Lin-manije" je bil to drugi poraz na desetih tekmah za Knicks, ki jim ni pomagal niti povratek Carmela Anthonyja. Zvezdnik NY je ob metu 4:11 dosegel vsega enajst točk. "Mislim, da še posebej meni ni uspelo priti z obrambno energijo, ki smo jo potrebovali," je po tekmi priznal Lin. "Seveda Deron Williams s 30 in ne vem koliko točkami, kolikor jih je dosegel, ne bo sam opravil dela. Moral bi začeti z več energije, ekipa bi morala začeti z več energije. Mislim, da je na koncu to razlog za poraz."

Liga NBA, rezultati:

Houston Rockets : Memphis Grizzlies 97:93
Dragić (Houston) 6 točk, 3 skoke, 2 podaji, 2 ukradeni žogi v 15 minutah.

Milwaukee Bucks : Orlando Magic 90:93
Udrih (Milwaukee) dva skoka v osmih minutah za Milwaukee.

Chicago Bulls : Atlanta Hawks 90:79
New York Knicks : New Jersey Nets 92:100
Dallas Mavericks : Boston Celtics 89:73
Oklahoma City Thunder : New Orleans Hornets 101:93
Denver Nuggets : Minnesota Timberwolves 103:101
Phoenix Suns : Washington Wizards 104:88
Utah Jazz : San Antonio Spurs 102:106
Golden State Warriors : Los Angeles Clippers 104:97
Los Angeles Lakers : Portland Trail Blazers 103:92

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.