Šport > Košarka
8 ogledov

Kvalifikacije za OI brez Brezca

Primoža Brezca smo v Detroitu obiskali na srečanju s Torontom, v dresu katerega Žurnal24 main
V drugem delu intervjuja s Primožem Brezcem, ki smo ga obiskali v Detroitu, slovenski košarkar v ligi NBA razkriva, ali lahko slovenska reprezentanca računa na njegove usluge.
 

Preberite še

Prvi del intervjuja s Primožem Brezcem

Sedemindvajsetletni Primož Brezec je v nekdanjem klubu Charlotte sodeloval tudi s slavnim Michaelom Jordanom , v Indiani pa prijateljeval s še eno legendo profesionalne severnoameriške košarke Reggiem Millerjem . Vse to in še več v drugem delu intervjuja, ki smo ga na zurnal24.si s centrom Detroita opravili v domači dvorani Auburn Hills, ki je vedno nabita z zmagovalno energijo.

S katerim izmed zvezdnikov lige NBA ste si bili še posebej blizu?
Verjetno z legendo Indiane Reggiejem Millerjem. Z njim se zares odlično razumem. Tudi nedavno, ko smo igrali proti njim, sva se dobila. Z njim sem še vedno največ v stikih, čeprav se je najina skupna klubska pot že zdavnaj razšla.

Kateri košarkar vam je najbolj pomagal pri karieri v ligi NBA? Od koga ste se največ naučili?
Tudi od Reggieja Millerja. Čeprav je bil prvi zvezdnik Indiane in legenda košarke, ni sebičen in je odličen košarkar ter predvsem človek, ki rad pomaga v vsakem trenutku.


Primož Brezec domače tekme igra v dvorani Auburn Hills, ki je venomer razprodana. © Andrej Leban

 

Kaj pa Michael Jordan, kakšne odnose ste imeli z njim?
Zelo dobre. Na začetku sezone pri Charlottu, ko sem imel težave z zdravjem, mi je šel zelo na roko. Kot bi rekli Američani – "no hard feelings". Bilo pa je jasno, da s trenerjem nisva bila na isti valovni dolžini. Padlo je tudi nekaj težkih besed z moje strani na njegovo. Življenje gre naprej in sedaj sem tukaj v Detroitu, kjer mi je zares vse všeč.

 
 

Košarka je igra emocij, pri njej ne moreš biti tiho.

Primož Brezec

 
Ali ste med tekmo tudi tako emocionalni kot med treningi? Pogosto kaj zabrusite sodnikom ali nasprotnikovim igralcem?
Ja, seveda. Marsikaj rečem, tudi po "naše", čeprav ne bi rad tega dobesedno ponavljal v mikrofon. Košarka je igra emocij, pri njej ne moreš biti tiho.

Vaš košarkarski poklic je centrsko mesto, torej pod košem. Katerega centra v ligi NBA je najtežje pokrivati?
Bi rekel, da Shaquilla O'Neala, dokler še ni imel toliko težav s poškodbami. Je res močan in ga je nemogoče premakniti. Tu sta še Tim Duncan in Kevin Garnett.

Ste imeli kdaj kakšne težave s trenerji?
Niti ne, še največ prav nazadnje v Charlottu. Kot se rekel, s Samom Vincentom nisva mislila enako.


Po Rašu Nesteroviču in Benu Udrihu bi se lahko Primož Brezec kot tretji Slovenec okitil s prstanom, ki ga prejme prvak lige NBA. © Andrej Leban

 

Kdo pa je bil trener, pod katerim ste najbolj trpeli?
V Evropi se je najbolj treniralo pod taktirko Zmaga Sagadina. V NBA pa v Charlottu, ampak zato, ker sem bil tam najdlje.

 
 

Ekipa, ki je šla na evropsko prvenstvo in si izborila kvalifikacije za OI, mislim, da mora ostati skupaj še naprej.

Primož Brezec

 
Spremljate slovensko košarko?
Tako tako.

Se boste pridružili reprezentanci v kvalifikacijah za OI, če boste dobil povabilo?
Ne. Letos ne.

Zakaj?
Saj sem že večkrat povedal. Ekipa, ki je šla na evropsko prvenstvo in si izborila kvalifikacije za OI, mislim, da mora ostati skupaj še naprej. Tako kot smo bili mi skupaj na svetovnem prvenstvu. V kvalifikacijah za OI stoodstotno ne bom igral.

Kako se je Brezec po dobrem mesecu bivanja v mestu, ki velja za srce ameriške štirikolesne industrije, ustalil, kdo je največji zabavljač v moštvu Detroita in kako glasne so dvorane v ligi NBA v primerjavi s Tivolijem, si preberite v tretjem delu intervjuja, ki ga bomo objavili v ponedeljek.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.