Šport > Košarka
32 ogledov

"KZS me poskuša prodati"

Žurnal24 main
Saša Vujačić sodeč po izjavah v prihodnosti nima namena zaigrati za slovensko košarkarsko reprezentanco. Po besedah Mariborčana naj bi ga pri KZS prodajali drugim reprezentancam.
V veliko veselje mi je, da imata tako trener kot organizacija zaupanje vame ter me spodbujata in potiskata v ospredje.
Saša Vujačić

Slovenki košarkar v ameriški ligi NBA Saša Vujačić je po sobotni tekmi njegovih mrežic iz New Jerseyja proti ekipi New York Knicks v Newarku povedal, da trenutno ne razmišlja o igranju za slovensko reprezentanco, med drugim tudi zato, ker je slišal, da ga ljudje iz Košarkarske zveze Slovenije (KZS) prodajajo po drugih reprezentancah.

"Vsakemu športniku je v čast igrati za reprezentanco. Sam te priložnosti v zadnjih letih v Sloveniji pač nisem imel. Zelo me je prizadelo, ko sem slišal, da so me na košarkarski zvezi začeli prodajati po drugih reprezentancah. To sem izvedel pred nekaj tedni in na to nimam nobenega komentarja," je dejal Vujačić.

Povedal je, da ga doslej še nihče ni klical ali stopil v stik z njim in da to niti ni potrebno, ker je z mislimi usmerjen samo v svoj klub, ki mu želi pomagati do čim več zmag. Glede novega slovenskega selektorja Božidarja Maljkovića pa meni, da gre za enega najboljših trenerjev v Evropi in da je bil čas, da reprezentanca Slovenije najde nekoga takšnega.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Na vprašanje o tem, ali bo razmislil o svojem odgovoru, če Maljković resnično pride marca v ZDA in se sreča z njim, je Mariborčan odgovoril, da "žoga trenutno ni na njegovi strani" in da je vprašanje, ali ga zanima igranje za slovensko reprezentanco ali ne, trenutno brezpredmetno. "Ko sem slišal o razmišljanjih na KZS, je bila to pika na i odločitvi, da moram razmisliti, kako in kaj," je med drugim povedal Vujačić, ki je New Yorku v soboto nasul 15 točk, in nadaljnja vprašanja naslovil na KZS.

Igralec moštva Sacramento Kings Beno Udrih je pred tedni dejal, da letos ne bo mogel igrati za slovensko reprezentanco, ker se bo poročil. Vujačić se je pred nekaj meseci zaročil z rusko poklicno teniško igralko Marijo Šarapovo, vendar o poroki še ne razmišljata. "Zanimivo vprašanje. Datuma še ni, seveda. Zaročila sva se pred meseci in uživava v tem. Ona ima dosti načrtov, želi spet priti na sam vrh, sam pa sem resnično osredotočen na svojo ekipo, razmišljam le, kako lahko zmagamo. O poroki bomo najbrž govorili čez nekaj let," je povedal slovenski košarkar.

Datuma še ni, seveda. Zaročila sva se pred meseci in uživava v tem. Ona ima dosti načrtov, želi spet priti na sam vrh, sam pa sem resnično osredotočen na svojo ekipo, razmišljam le, kako lahko zmagamo. O poroki bomo najbrž govorili čez nekaj let.
Saša Vujačić

Po sedmih letih igranja za ekipo Los Angeles Lakers, s katero je osvojil tudi naslov prvaka, so skoraj 27-letnega košarkarja iz Maribora decembra lani "prodali" v New Jersey, kjer ima več priložnosti za igranje. "Mislim, da je bil zame čas za spremembo. V Los Angelesu sem se naučil zelo veliko dobrih in slabih stvari od najboljših igralcev in trenerjev na svetu, s profesionalnega vidika pa je bil čas za spremembe," je povedal Vujačić.

Po njegovih besedah je ekipa New Jersey Nets še zelo mlada in niha v igri, sam pa se tudi še nekako uigrava. "V veliko veselje mi je, da imata tako trener kot organizacija zaupanje vame ter me spodbujata in potiskata v ospredje," meni Vujačić, ki je dodal, da je bil pogovor za STA zanj prvi novinarski pogovor v slovenščini po več mesecih.

Selitev v New Jersey iz toplega Los Angelesa je sicer zahtevala nekaj prilagoditve. "Mrzlo je tukaj. Pred dvema tednoma sem si kupil novo zimsko jakno, ker sem praktično zmrzoval, ko sem stopil iz stanovanja," je dejal in na vprašanje, ali se mu občinstvo ne zdi malce zaspano, odgovoril, da ga morajo privabiti z zmagami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.