Šport > Košarka
51 ogledov

KZS: Nesporazum s Fibo že rešen

kzs slovenija košarkarska repezentanca trening Boštjan Tacol
Košarkarska zveza Slovenije se je odzvala na navedbe Fibe Europe, ki je torkovo odločitev o novih organizatorjih prvega dela Eurobasketa 2013 označila za enostransko odločitev. Pri KZS pravijo, da so vse nesporazume z evropsko košarkarsko organizacijo medtem že odpravili.

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je končni izbor dvoran prirediteljic prvega dela EP 2013 izvedla med dvoranami in mesti, ki si jih je delegacija Fibe Europe pred časom tudi ogledala, v času kandidature za EP 2013, in na njihovo pripravljenost za organizacijo EP podala nekaj pripomb, so v sporočilu za javnost zapisali pri KZS.

"KZS se je o končnem izboru prirediteljev prvega dela EP morala najprej dogovoriti z mesti in njihovimi župani, o dogovoru pa je takoj zatem seveda obvestila slovensko vlado, ki bo sofinancirala prenovo teh dvoran. Šele po tem je KZS o končnem izboru mest hkrati obvestila tako slovensko javnost kot Fibo Europe. Ta pa bo, kot je to stalna procedura, našo končno odločitev potrdila na septembrski seji svojega izvršnega odbora," so še zapisali pri KZS in dodali, da so predstavniki Fibe Europe že stopili v stik z vodstvom KZS, tako da so vsi morebitni nesporazumi odpravljeni.

Izvršilni odbor KZS je na dopisni seji minuli teden potrdil dogovor, ki ga je vodstvo KZS sklenilo z župani občin, da bodo prvi del evropskega prvenstva v košarki v Sloveniji od 4. do 9. septembra 2013 gostili Celje (dvorana Zlatorog), Ljubljana (Hala Tivoli), Koper (Bonifika) in Jesenice (Podmežakla). Drugi del prvenstva in končnica od 10. do 23. septembra pa bosta, kot je veljalo že doslej, potekala v ljubljanski dvorani Stožice. S tem je KZS uporabila prvi rezervni načrt izvedbe EP po tem, ko Novo mesto in Ptuj kot prvotno predvidena organizatorja nista izpolnila pogojev za sodelovanje v projektu.

Evropska košarkarska zveza je danes objavila izjavo za javnost, v kateri je izrazila presenečenje nad to odločitvijo KZS. "Da se izognemo zmedenosti, bi rad poudaril, da je odločitev enostranska," je odločitev komentiral predsednik Fibe Olafur Rafnsson in nadaljeval: "Presenečeni smo, da je prišlo do tega, ne da bi komunicirali z nami."

V sporočilu za javnost so pri Fibi Europe še zapisali, da do danes niso dobili nobenega dopisa s strani slovenskih organizatorjev, ob tem pa dodali, da bodo končno potrditev prizorišč sporočili na izredni seji, ki bo septembra. "Poskušamo vzpostaviti stik s partnerji v Sloveniji in upam, da bomo rešili težavo v najkrajšem času," je še povedal Rafnsson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.