Šport > Košarka
580 ogledov

KZS potrdila Križnarja za naslednika Nesterovića

Aleš Križnar Kzs.si
Člani izvršnega odbora so soglasno podelili mandat Alešu Križnarju, ki je tako na mestu generalnega sekretarja nasledil Radoslava Nesterovića.

Košarkarska zveza Slovenije ima novega generalnega sekretarja, potem ko je poleti to mesto zapustil Rašo Nesterović. Člani izvršnega odbora so štiriletni mandat soglasno podelili Alešu Križnarju, ki je bil na košarkarski zvezi do zdaj poslovni direktor, hkrati pa je opravljal tudi vlogo namestnika generalnega sekretarja.

"V zadnjem obdobju smo v vodstvu Košarkarske zveze Slovenije opravili precej analiz in pogovorov ter prišli do zaključka, da se najboljša rešitev za novega generalnega sekretarja ponuja kar znotraj zveze. Aleš Križnar je že vrsto let eden ključnih delov naše košarkarske družine. Vpet je v številne aktivnosti, projekte ter odločitve in skrbi za poslovno delovanje zveze. Tako je pravzaprav logična izbira in prepričan sem, da se bo znašel tudi v tej vlogi, ki vsebinsko zanj niti ni nova," je ob tem dejal predsednik KZS Matej Erjavec.

Aleš Križnar je že več kot desetletje deluje v Košarkarski zvezi Slovenije. Bil je direktor evropskega prvenstva 2013 v Sloveniji in je od tedaj vpet v vse večje projekte KZS. Pri Fiba Europe je član finančne komisije, dejaven pa je bil tudi v komisiji za objekte, panožne športne centre in velike mednarodne športne prireditve Olimpijskega komiteja Slovenije.

Štiridesetletni Ljubljančan je bil nekdanji mladinski košarkarski reprezentant, ki mu je tekmovalno pot preprečila poškodba kolena, preizkusil pa se je tudi v trenerskih vodah. Študiral je ekonomijo, po zaključku pa si je dodatna znanja nabral na Finskem in v ZDA.

"Članom izvršnega odbora se zahvaljujem za izkazano zaupanje. Sem zelo počaščen in vesel, saj verjamem, da je njihova odločitev dokaz, da v pisarni zveze delamo dobro. Hkrati se zavedam odgovornosti, ki jo funkcija prinaša in lahko zatrdim, da bomo z odlično ekipo sodelavcev še naprej delovali na krepitvi zveze na vseh področjih," je za spletno stran KZS povedal Križnar.

Njegov namestnik bo Mirko Jurjavčič, vodja reprezentanc in projektov mlajših starostnih kategorij.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.