Šport > Košarka
15 ogledov

KZS pričakuje potrditev EP

Matej Avanzo (v sredini) je optimist pred nedeljsko odločitvijo. (Foto: Drago Pe Žurnal24 main
V nedeljo bo za vse slovenske ljubitelje košarke in športa dan D. V Münchnu bo 25 članov izvršnega odbora Fiba Europe odločalo, ali bo Slovenija leta 2013 gostila evropsko košarkarsko prvenstvo.
Ne spreglejte: v soboto dopoldan si lahko na zurnal24.si preberete daljši ekskluzivni pogovor z Matejem Avanzom.

Kot pravi direktor reprezentanc na KZS Matej Avanzo, zveza v nedeljo okoli 14. ure pričakuje le še formalno potrditev. "V teoriji je sicer vse možno, toda mislim, da lahko v nedeljo pričakujemo formalno potrditev, da bo Slovenija leta 2013 organizirala evropsko košarkarsko prvenstvo. Za nas je bil najpomembnejši korak, da je slovenska vlada potrdila celoten projekt," pravi Matej Avanzo.

"Za člane izvršnega odbora Fiba Europe smo pripravili vrhunsko predstavitev evropskega prvenstva, s čimer smo se dolgo ukvarjali in imeli vmes tudi kar nekaj težav, predvsem zato, ker se ni vedelo, ali bo vlada podprla prvenstvo. Pri projektu je sodelovala približno 15 ljudi, ki so na koncu ohranili motivacijo in dali vse od sebe. Na čelu z vodjo predstavitve Igorjem E. Bergantom, režiserjema Slobodanom Maksimovićem in Goranom Vojnovićem, agencijo Zadrga ter lastnimi silami. Vodja odnosov z javnostmi Anže Blažič je pripravil tudi 50-stranski bilten, v katerem smo predstavili Slovenijo, slovensko košarko, tradicijo, navijače, zgodovino, poudarili pa smo tudi družinske vezi v naši košarki. Mislim, da je koncept odličen in da bomo naredili dober vtis na Fibo Europe," meni Avanzo.

Direktor reprezentanc je še poudaril, da je za KZS velika čast, da bo v Münchnu prisoten tudi minister za šolstvo in šport Igor Lukšič, ki bo v imenu vlade tudi sopodpisnik pogodbe. Zasedanja se bodo udeležili tudi predstavniki urada RS za komuniciranje, člani Slovenske turistične organizacije ter približno 35 akreditiranih novinarjev iz Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.