Šport > Košarka
30 ogledov

KZS z Lipkom in Zmajčkom v Madrid

Lipko KZS/www.alesfevzer.com
V želji, da bi Slovenijo septembra obiskalo čim več španskih navijačev, bo posebna delegacija EuroBasketa 2013, ki jo sestavljajo direktor Aleš Križnar, ambasador Rašo Nesterović, predstavnik za odnose z javnostmi Anže Blažič ter maskota Lipko na različne načine promovirali košarkarsko evropsko prvenstvo.

V sodelovanju s špansko košarkarsko zvezo bo delegacija pripravila posebno novinarsko konferenco za španske košarkarske novinarje, na kateri bo v podrobnosti predstavila dogodek. Španski košarkarji bodo v Slovenijo pripotovali kot branilci naslova evropskega prvaka, obenem so Španci gostitelji prihodnjega svetovnega prvenstva. Eurobasket bo služil tudi kot kvalifikacijsko sito za svetovno prvenstvo leta 2014.

EurobBasket bo močno prisoten na Fiturju, enem izmed največjih turističnih sejmov v Evropi (lani ga je obiskalo prek 200.000 obiskovalcev, razstavljalo je več kot 9500 podjetij iz 167 držav), na katerem ima EP skupno mesto z uradno turistično agencijo Palma. Ta že pripravlja posebne pakete za tuje navijače, tudi za Špance, ki bodo v prvem delu tekmovanja igrali v Celju, torej v isti skupini kot izbranci Božidarja Maljkovića.

Posebno zanimanje bosta zagotovo požela tudi uradna maskota eurobasketa Lipko in maskota Ljubljane Zmajček, ki bosta zganjala vragolije na sejmu, prav tako pa si bosta maskoti privoščili poseben sprehod po centru največjega španskega mesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.