Šport > Košarka
5 ogledov

KZS zamolčal incident z EP

Rašo Nesterović: "Žal mi je." Žurnal24 main
Po drugi tekmi evropskega košarkarskega prvenstva v Španiji med Slovenijo in Nemčijo je kapetan Rašo Nesterović odrinil španskega sodnika Arteago. Slovenski reprezentant kaznovan s 5000 evri.

Poraz proti Grčiji v četrtfinalu evropskega prvenstva je slovenske košarkarje očitno tako prizadel, da se vroče glave manj kot 24 ur pozneje še niso ohladile. Sicer vedno mirni kapetan Radoslav Nesterović je imel po še enem bolečem porazu z Nemci bližnje srečanje s španskim sodnikom Juanom Carlosom Arteago.

Rašo: Žal mi je
"Bil je nesporazum. Oba sva podala izjavi, opravičil sem se. Bilo je bolj ugovarjanje," je o dogodku po tekmi dejal Nesterović, ki ga je mednarodna košarkarska zveza Fiba kaznovala s pet tisoč evri. Nič kaj zgovoren ni bil včeraj Arteaga: "Žal mi je, ne smem dajati komentarjev. Obrnite se na Fibo." Ni mu bilo treba dvakrat reči. Fibin predstavnik za stike z javnostmi, Grk Sakis Kontos, je potrdil dogajanje ob igrišču: "Res je, zgodil se je manjši incident. Zaradi odrivanja sodnika smo Nesterovića kaznovali s pet tisoč evri. Takoj po dejanju se je vaš košarkar opravičil, tudi sodnik Arteaga je potrdil, da je šlo za manjši prekršek."


Rašu Nesteroviću je po tekmi z Nemci za trenutek zavrela kri. © AFP

 
Kriva pozna ura?
Raša, ki bo novembra postal oče, zaradi izpada ne gre pribijati na križ. Včasih zavore popustijo še tako mirnim igralcem. Treba pa se je vprašati, zakaj o dogodku ni poročala Košarkarska zveza Slovenije (KZS), ki je sicer prek spletne strani in medijev slovensko javnost redno obveščala o prav vsaki "pasji procesiji", ki se je zgodila v Španiji. Sekretar zveze Iztok Rems se je sicer poskušal izgovarjati: "To se je zgodilo ponoči, sploh nismo razmišljali o tem. Naslednji dan je bilo vse v Fibinem uradnem biltenu prvenstva, ki so ga dobili tudi vsi novinarji. Ne vem, kaj je sporno." Na koncu pa je le priznal, da bi KZS morala javno podati svoje stališče o omenjenem dogodku. Tudi obrazložitev, da je bila naslednji dan ključna tekma s Francijo, ne drži vode. Javnost bi mirne duše lahko obvestili po koncu prvenstva. Tudi o tistih manj prijetnih stvareh je treba poročati. Ne pa, da človek naivno misli, da zadeva ne bo prišla v javnost. Napaka, velika napaka!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.