Šport > Košarka
5 ogledov

LA Lakersi lovijo rekord

Žurnal24 main
V košarkarski ligi NBA so na parket s stopili vsi štirje Slovenci. Koše sta polnila le Beno Udrih in Saša Vujačič. Slednji se je z LA Lakersi edini veselil zmage.
 

Liga NBA

Toronto : Atlanta 93:88
Boston
: Philadelphia 102:78
Cleveland
: Golden State 112:97
Detroit
: Milwaukee 107:97
Charlotte
: Indiana 115:108*
Minnesota
: Oklahoma 105:103
Miami
: Phoenix 107:92
San Antonio
: Memphis 109:98
Utah
: Sacramento 120:94
Portland
: New Orleans 101:86
LA Lakers
: Dallas 114:107
* po podaljšku

Los Angeles Lakersi so v Staples Centru gostili moštvo nemškega zvezdnika Dirka Nowitzkega Dallas Maverickse , ki so na polčas odšli s šestimi točkami prednosti. Lakersi, ki so v novi sezoni izgubili le eno srečanje, 15. novembra doma proti Detroitu, so v nadaljevanju pritisnili na plin. Dallas je v tretji četrtini še vodil za 12 točk, nato pa so Kobe Bryant in druščina naredili delni izid 17:0 ter se na koncu veselili zmage z 114:107. To je že šesta zaporedna zmaga Jezernikov v sezoni in peto zaporedno zmagoslavje nad Dallasom.

Bryant je za 13 zmago dosegel v novi sezoni rekordnih 35 točk. Do ponovitve rekordnega dosežka iz sezone 2001/02, ko so v sedemnajstih srečanjih klonili le enkrat, moštvu Saše Vujačiča manjkajo le še tri zaporedne zmage. The Machine je v dobrih osmih minutah dosegel štiri točke. Junak domače zmage Kobe Bryant, v drugi polovici srečanja je nasprotniku natresel 23 točk, je po tekmi povedal: "Poskušal sem biti agresiven. ob polčasu smo se pogovarjali o Dallasovem načinu igre, ki je bila veliko bolj trša kot naša. Morali smo bolj pritisniti v obrambi in potem je bilo lažje za vse tudi v napadu." "Dolga Klop je naša največja prednost, " je še dejal MVP rednega dela lanske sezone, ki je zadel 14 od 26 metov in imel še pet skokov in šest podaj. Dallas je s porazom prekinil niz petih zaporednih zmag. V vrstah poražencev, za katere zaradi zvitega gležnja spet ni igral Josh Howard , se je z 29 točkami najbolj izkazal Jason Terry. Dirk Nowitzki je tekmo končal pri 19 koših in 12 skokih.

 

San Antonio Spurs

Pri Spursih, ki so za 11 točk ugnali Memphis, je prvič letos na tekmi zaigrala velika trojica Tim Duncan, Manu Ginobili in Tony Parker.

Sacramento Bena Udriha tone vse nižje. Tokrat jih je 120:94 povozil Utah . Slovenski branilec je dosegel 11 točk. Izgubila je je tudi Indiana Raša Nesteroviča, ki je začel tekmo a v 15 minutah ni dosegel niti točke. Poražen je bil tudi Phoenix Gorana Dragiča , ki je po nekaj presedenih tekmah na klopi tokrat le dobil šest minut za dokazovanje. Priložnosti spet ni izkoristil in končal pri 0 točkah. Dwyane Wade je dosegel skoraj polovico košev Miamija (43), ki je s Phoenixom igral prvič po februarju letos, ko sta ekipi zamenjali Shaquilla O'Neala in Shawna Mariona . Oba pa sta bila tokrat krepko v senci Wada, saj je O'Neal zbral 12 točk za Phoenix in Marion deset za Miami.


Allen Iverson zaradi neposlušnosti za Detroit tekme prvič ni začel v prvi peterki. © Reuters

 

V Clevelandu je LeBron James zbral 23 točk, Žydrunas Ilgauskas pa jih je dodal 21, gostitelji pa so z 12. zmago v zadnjih 13 tekmah prišli do devete zaporedne zmage na domačem parketu ter s tem izenačili najboljši začetek sezone v domači dvorani v zgodovini kluba. Brez poraza doma je tudi Portland, Brandon Roy je nanizal 25 točk in deset podaj, saj je v Rose Gardnu dobil vseh sedem tekem nove sezone. Hornets , za katere je Predrag Stojaković zadel 21 točk, so končali niz štirih zaporednih zmag. Sedmo zaporedno zmago so dosegli branilci naslova iz Bostona . Allen Iverson (17 točk) prvič v tej sezoni ni igral v prvi peterki Detroita, ker ga je na ta način trener Michael Curry želel kaznovati, saj se ta zveznik na dan zahvalnosti ni pojavil na treningu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.