Šport > Košarka
1 ogledov

Lahko gre samo na bolje

1/53
Žurnal24 main
Prvi del priprav slovenskih košarkarjev na olimpijske kvalifikacije je pokvarila poškodba Matjaža Smodiša. Njegov nastop v Atenah je vprašljiv. V Kranjski Gori prestavo višje.

 

Preberite še ...

Intervju: Jaka Lakovič
Intervju: Rašo Nesterovič
Intervju: Sani Bečirovič

Slovenska košarkarska reprezentanca se je v Zrečah , kjer je od srede dalje na pripravah za atenski kvalifikacijski turnir za olimpijske igre, predstavila novinarjem in navijačem. Tako imenovani dan odprtih vrat je minil v sproščenem vzdušju, skazila ga je le vest, da je za Atene vprašljiv nastop Matjaža Smodiša . Evropski prvak z moskovskim CSKA ima namreč težave s stopalom in šele natančen zdravniški pregled pri osebnem zdravniku iz San Francisca bo razkril, ali bo lahko 205 centimetrov visoki Novomeščan pomagal reprezentanci na poti do zgodovinskega uspeha, preboja na olimpijske igre v Peking . Sicer pa je v Zrečah zbranih enajst od štirinajstih povabljenih igralcev. Kapetan Radoslav Nesterovič se je ekipi pridružil v nedeljo popoldne, saj je imel v Ljubljani družinske obveznosti. Goran Dragić je za nekaj dni odšel v ZDA na pripravljalni tabor, Nebojša Joksimovič pa je šele prejšnji teden končal prvenstvo Srbije, tako da se bo reprezentanci pridružil v sredo.

 
 

Smodiš je eden od ključnih igralcev in vsi vemo, kaj pomeni njegova navzočnost na terenu. Za zdaj nihče ne razmišlja o najslabšem scenariju.

Jaka Lakovič

 
Reprezentanca bo do odhoda v Atene (12 . julija) odigrala sedem prijateljskih tekem. V prihajajočem tednu, v petek in soboto, dve z ekipo Hrvaške , in sicer v Kranjski Gori ter Šenčurju. Nato bo odšla na turnir v nemški Bamberg , kjer jo najprej čaka Grčija, nato pa Nemčija ali Portoriko, priprave pa bo sklenila v Mariboru s turnirjem Alpos. Udeleženci so še Iran, Nova Zelandija in Portoriko. Turnir v Atenah se bo začel 14. julija, naša tekmeca v predtekmovalni skupini sta Južna Koreja in Kanada . Na olimpijske igre v Peking bodo potovale tri najboljše reprezentance.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.