Šport > Košarka
11 ogledov

Lahko Okafor sledi Paulu

paul_action Žurnal24 main
Vse, kar je ostalo od močne ekipe, ki se je v sezoni 2007/08 v končnico uvrstila kot druga nosilka (56 zmag), so velikanske težave. Igra iz omenjene sezone se zdi oddaljena in pozabljena.

 

V sezoni 2008/09 je sledil manjši padec. V rednem delu so zabeležili 49 zmag, nato pa so v prvem krogu končnice klonili proti Denverju.

 

V ekipi imata največjo vlogo zvezdnika Chris Paul in David West. Toda dva odlična igralca sta premalo za konkuriranje najboljšim moštvom lige. Tudi v njihovi najboljši sezoni jim je kratka klop povzročala nekaj težav, saj ni bilo prostora za poškodbe in napake.

 

''Moramo ostati zdravi in nepoškodovani, obenem pa moramo v moštvo pripeljati še kakšne nove obraze,'' je stanje v klubu ocenil West in dodal: ''Razbremeniti je treba Paula, ki potrebuje enega, dva ali tri igralce, ki mu lahko omogočijo več počitka.''

 

Oslabljena postava moštva je bila v nevarnosti, da bi postala še bolj okrnjena, saj so Hornetse pestile finančne težave, ki so preprečile prihode prostih igralcev. Toda kljub težavam je Hornetsom uspelo izvesti dve pomembni menjavi. V zameno za Tysona Chandlerja je prišel Emeka Okafor.

Okaforjeva statistika je boljša kot Chandlerjeva, ki je minulih dveh sezonah izpustil zgolj eno tekmo. V drugi menjavi sta v zameno za Antonia Danielsa prišla Darius Songaila in Bobby Brown. V ekipi pričakujejo, da bi lahko Brown ali novinec Darren Collison na parketu uspešno nadomestila Paula, ko bo ta počival.

 

Toda v ekipi je še veliko lukenj in težav, s katerimi se bodo Hornetsi morali spopasti. Ponovne težave Predraga Stojakovića s poškodbo hrbta ekipi predstavljajo velik primanjkljaj, še posebej ob dejstvu, da je srbski igralec zelo dobro plačan.

Če je pri Hornetsih Paul na parketu, so ''sršeni'' nevarni prav za vsakega nasprotnika. Toda tudi Paul potrebuje počitek in zato si želi dobrih soigralcev. New Orleans bo potreboval bojevitega Okaforja, ki bo dobro sledil igri Paula in znal ujeti njegove podaje, nato pa močno zabiti žogo skozi obroč.

Vroče vprašanje: Ali bo kratka klop znova ''ubila'' moštvo?

Odgovor se najverjetneje skriva v novincih. Zaradi poškodb in staranja igralcev so Hornetsi izgubili nekaj igralcev. Stojakovičeve težave s poškodbo se nadaljujejo, medtem ko se Morris Peterson ne giblje več tako, kot se je včasih. Poleg tega moštvo nima pravega naslednika za kakovostnega strelca Paula. Prav te težave so priložnost za novinca Collisona in Marcusa Thorntona. Če bosta uspešno prebila led nastopanja v ligi NBA, potem raznovrstna igra za Hornetse ne bo več težava.

 

Pozor na novinca: Darren Collison

Collison (22), ki je prišel iz kalifornijskega univerzitetnega moštva, je soliden strelec. Je igralec, ki bi znal ustrezati igri, ki si jo je zamislil trener Byron Scott.

 

Prišli: Ike Diogu (Sacramento), Emeka Okafor (Charlotte), Bobby Brown (Minnesota), Darius Songalia (Minnesota)

Odšli: Tyson Chandler (Charlotte), Rasual Butler (L. A. Clippers), Antonio Daniels (Minnesota)

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.