Šport > Košarka
15 ogledov

Lakers so se obrisali pod nosom, Paul izbral Clippers

nba filipini chris paul EPA
V zadnjih dneh so ameriški mediji poročali, da naj bi se Chris Paul preselil k Los Angeles Lakers. Dosedanji član New Orleans Hornets pa je na koncu izbral mestne tekmece Jezernikov, Clippers.

Američan Chris Paul, ki je šest let igral za New Orleans Hornets v severnoameriški košarkarski ligi NBA, je vendarle zamenjal klub. Organizator igre bo v prihodnje igral za Los Angeles Clippers in ne za Lakers, kot so v minulih dneh poročali številni mediji. New Orleans bo v zameno za Paula dobil tri igralce.

Novi člani Sršenov so Eric Gordon, Al-Farouq Aminu in Chris Kaman, imeli pa bodo tudi pravico do izbire v prvem krogu na NBA-naboru. Po tem ko sta se ekipi dogovorili o vseh podrobnostih prestopov, pa potrebujejo še soglasje komisarja lige NBA Davida Sterna, kajti moštvo New Orleansa je last lige NBA.

"S to menjavo smo dobili tri dodatne igralce, ki so med osmimi najboljšimi izbori. Aminu je mlad in nadarjen igralec, Gordon je izjemen strelec, Kaman pa že uveljavljen center," je o novih igralcih povedal generalni menedžer Sršenov Dell Demps.

Paul bo pri novih delodajalcih letos zaslužil 16,4 milijona ameriških dolarjev, če bi za Clippers igral tudi prihodnjo sezono, pa bi dobil 17,8 milijona dolarjev. Šestindvajsetletnik bo v novi ekipi moči združil z Blakom Griffinom, ki je v prejšnji sezoni, svoji prvi, v povprečju dosegel 22,5 točke in 12,1 skoka. Paul je lani dosegal v povprečju 18,7 točke in 9,8 podaje.

Novo okrepitev pa ima tudi Chicago. Novi član Bikov je postal Richard Hamilton, ki naj bi po poročanju medijev podpisal triletno pogodbo, ki mu bo prinesla 15 milijonov dolarjev. Hamilton je devet sezon nastopal za Detroit Pistons, s katerimi je osvojil tudi šampionski prstan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.