Šport > Košarka
17 ogledov

Lakersi na krilih Bryanta do prve zmage

los angeles lakers bryant EPA
Košarkarji Philadelphia 76'ers so v zmagah izenačili polfinalni dvoboj vzhodne konference proti Boston Celtics na 2:2. Na četrti tekmi so v domači dvorani na krilih Andreja Iguodale, ki je v zadnjih 90 sekundah prispeval pet točk, z 92:83 premagali Boston. Na zahodu so Los Angeles Lakers prišli do prve zmage (99:96) nad Oklahomo, ki vodi z 2:1.

Iguodala je pred domačimi navijači končal pri 16 točkah, sedmih skokih in štirih podajah ter pomagal Philadelphii, ki je proti Bostonu zaostajala že za 15 točk, pripraviti preobrat, s katerim se je v boju na štiri zmage izenačila s tekmecem na 2:2. Evan Turner je k zmagi prav tako dodal 16 točk, Lou Williams pa 15 točk in osem podaj. Ključni igralec srečanja je bil zagotovo Iguodala, ki je zadnji minuti in pol nanizal kar pet točk in tako Philadelphii pomagal izničiti velik zaostanek. Sixersi so v tretji in četrti četrtini igrali kot prerojeni in na koncu šokirali Celticse, ki so bili blizu tretji zmagi v boju za finale lige NBA. Peta tekma bo v ponedeljek v Bostonu.
''Sploh ne vem, kje začeti. Naši fantje so neverjetni,'' je po tekmi zadovoljno pripomnil trener Doug Collins.

Los Angeles Lakers brezhibni iz črte za proste mete

Ekipa Lakersov se je ponovno močno opirala na prvega zvezdnika Kobeja Bryanta, saj je ta prispeval kar 36 točk, od tega 14 v zadnji četrtini. Nezgrešljiv je bil predvsem pri prostih metih, saj jih je zadel prav vseh osemnajst. "To je že druga tekma, v kateri smo mi nadzorovali ritem igre, tokrat pa nismo dovolili tekmecu, da nam odnese zmago. Skušali smo zaigrati bolj agresivno in jim skriti žogo, saj imajo zelo hitre roke," je po zmagi dejal Bryant. Z zmago so jezerniki zmanjšali zaostanek na 1:2 in bodo svojo naslednjo priložnost iskali v soboto zvečer. Potem ko so v zadnjih dveh minutah druge tekme zapravili prednost sedmih točk, so bili tokrat bolj zbrani in v zadnje pol minute zabeležili delni izid 6:2, kar je zadostovalo za končno zmago. Za uspeh se imajo zahvaliti predvsem brezhibnemu izvajanju prostih metov, saj so jih zadeli kar 41 od 42. To je drugi najboljši rezultat v zgodovini NBA končnice, kadar je imela ekipa na voljo več kot 30 poskusov. Bolje so se odrezali samo košarkarji Dallas Mavericks, ki so na tekmi končnice v sezoni 2003 zadeli 49 od 50 prostih metov. ''Postavili smo jih na črto. Tega ne smemo početi. Ubraniti se moraš brez osebnih napak in potem skočiti za žogo. Na žalost nam ni uspelo,'' je po tekmi povedal Scott Brooks, trener Oklahome City Thunders. "Danes je bil eden tistih večerov, kjer smo odlično igrali v obrambi, v napadu pa nam ni steklo in nikakor nismo mogli dobre igre kronati z zmago," je dodal Westbrook.

Liga NBA, končnica, polfinale:

- vzhod:
Philadelphia 76'ers : Boston Celtics 92:83
Iguodala 16, Turner 16; Pierce 24, Rondo 15, Bass po 15
- izid v zmagah je izenačen na 2:2;

- zahod:
Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 99:96
Bryant 36, Bynum 15; Durant 31, Westbrook 21, Harden 21
- Oklahoma City v zmagah vodi z 2:1;
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.