Šport > Košarka
12 ogledov

Lakovič – le poškodovan brez EP

Jaka Lakovič v dvoboju s Perryjem. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Zadnji kapetan slovenske košarkarske reprezentance Jaka Lakovič se proti Olimpiji ni naigral. Prepričan je, da Olimpija ni brez možnosti za četrtfinale in je odločen, da bo nastopil na EP v Litvi.

Ste z eno nogo že v četrtfinalu?
Na naslednji tekmi bi vsekakor morali premagati Lottomatico. S tem bi skupino odprli z rezultatom 3:0 v zmagah, to pa je že res kar velik korak k uvrstitvi med osem najboljših.

NE ZAMUDITE obsežne galerije spektakla iz Stožic.

Med pogovorom z Lakovičem je do njega pristopil Zoran Janković, ga pozdravil in branilcu Barcelone dejal: "Jaka, kaj boš hodil nazaj, kar ostani v Ljubljani!"
Kako za takšen podvig ocenjujete možnosti Olimpije?
Menim, da ima še vedno dobre možnosti za četrtfinale. Zelo pomembno bi bilo, če jim uspe dobiti obe preostali domači tekmi, seveda pa bi jim pri tem pomagala še kakšna zmaga v gosteh. Realno je brez možnosti le Roma, saj težko verjamem, da bo koga premagala.

Kako bi ocenili tokratno tekmo?
Menim, da po prvem polčasu nismo bili upravičeno zadovoljni, saj je Olimpija zgrešila veliko odprtih metov. To jo je na koncu stalo tudi uspeha. Po prvih dvajsetih minutah so imeli deset točk minusa, a se je to nato povsem obrnilo. Začeli so zadevati, mi pa smo igrali slabo. Tudi v obrambi. Na koncu je odločal en met in tokrat je bila sreča na naši strani.

Niste se ravno naigrali.

Kaj naj rečem? Štiri minute. Nisem ravno najbolj dovoljen, ampak tako je. Treba je iti dalje.

Goran Jagodnik je dejal, da bi lahko v Olimpiji dobil večjo minutažo.
(smeh) Ne. Treba je biti profesionalec, delati maksimalno in poskušati izkoristiti vsako priložnost, ki se ti ponudi. Nikoli ne veš, kaj prinese jutri. O prihodnosti bomo razmišljali pač v prihodnosti in ko bo za to pravi čas.

V nedeljo bo žreb za evropsko prvenstvo v Litvi. Kakšne so vaše želje?
Mi smo nosilci skupine in tako se je treba tudi obnašati. Vemo, kaj smo si zastavili za cilj in na poti do njega je treba premagati vse tekmece. Bilo bi smešno, če bi imeli nekakšne želje. Nikomur se ne mislimo izogniti.

Na tekmi je bil tudi selektor Božidar Maljković. Ste se že pogovarjali z njim?
Stiki so bili že prej, a vse je bilo bolj na kratko. Vidi se, da ima selektor veliko ambicijo, da s Slovenijo naredi korak naprej. Želi nadaljevati našo zgodbo in jo izpiliti do konca.

Vaš nastop ni vprašljiv?
Seveda bo odločitev padla na koncu sezone. Odvisno bo od zdravja. To je edino, kar mi lahko prepreči nastop v Litvi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.