Šport > Košarka
13 ogledov

Lakovič: ''To je naše leto''

Lakoviča v četrtek čaka tekma proti Lakersom. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V Parizu bosta v petek na sporedu polfinalna dvoboja Evrolige, sklepni turnir najprestižnejšega evropskega klubskega tekmovanja pa se bo končal v nedeljo.

V velikem finalu bo zaigral vsaj en Slovenec. Že v polfinalu bo namreč Matjaž Smodiš, ki lovi že svoj četrti evropski naslov, z moskovskim CSKA poskušal premagati Barcelono. Njen dres v tej sezoni nosita Erazem Lorbek in Jaka Lakovič. Oba se potegujeta za prvo evropsko lovoriko. “To mora biti naše leto. Že vso sezono igramo na zelo visoki ravni, zato imamo na sklepnem turnirju upravičeno najvišje cilje. Smo v odlični formi, imamo izjemno močan in nadarjen igralski kader, zato vsi že komaj čakamo, da se v polfinalu oddolžimo Rusom za lanski poraz,” pred dvobojem meni Lakovič, samozavesten pa je tudi Lorbek, ki je še lani igral za CSKA : “Za nami je izjemna sezona, v kateri smo zmagali na skoraj vseh tekmah. Pričakujem, da bomo odlične predstave ponovili tudi na sklepnem turnirju, saj na tako velikem tekmovanju lahko zmagajo le ekipe, ki igrajo najboljšo košarko.”

Vlogo favoritov tekmecu prepušča tudi Matjaž Smodiš: “Zavedamo se, da je Barcelona velik favorit – tudi za osvojitev Evrolige. Toda na eni tekmi je vse mogoče. Še vedno smo dovolj močni, da se lahko postavimo ob bok najboljšim evropskim ekipam.”

Neobremenjeni Partizan

V drugem polfinalu je izrazit favorit Olympiacos, a Partizan je v tej sezoni že večkrat dokazal, da ne sme biti prehitro odpisan. “Naša posebna začimba za uspeh je povsem preprosta: delo, delo in še enkrat delo. Prepričan sem, da treniramo še enkrat toliko kot preostale ekipe, saj nimamo finančnih sredstev, da bi se lahko enakovredno kosali z najboljšimi evropskimi moštvi,” je pred začetkom turnirja dejal Duško Vujošević. Za Grke, ki so lani v polfinalu izgubili proti Panathinaikosu, proti Partizanu tako šteje le zmaga, črno-beli pa bodo nastopil povsem neobremenjeni, saj so že z uvrstitvijo na sklepni turnir presegli vsa pričakovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.