Šport > Košarka
11 ogledov

Lakovič v Italijo?

Union Olimpija Galatasaray trening Stožice Jaka Lakovič Boštjan Tacol
Jaka Lakovič je pri Galatasarayju že celo sezono na stranskem tiru, zato išče nov klub. Po pisanju spletne strani Sportando.net naj bi se zanj ogrel Sidigas Avellino.

Italijanski prvoligaš iz Avellina naj bi iskal organizatorja igre za drugi del sezone, po poročanju Sportanda pa naj bi že začeli pogovore z Jako Lakovičem. Ta je v nemilosti trenerja Ergina Atamana, ki vodi Galatasaray. V zadnjih mesecih sta se za kapetana slovenske reprezentance že zanimala Siena in Kuban, a do dogovora ni prišlo.

Sidigas Avellino v tej sezoni ne blesti, po 16 kolih se nahaja na 14. mestu s štirimi zmagami in 12 porazi. V klubu so imeli v preteklih letih kar nekaj smole s slovenskimi košarkarji. Domen Lorbek zaradi poškodbe kljub podpisu pogodbe ni zaigral zanje, Američan Omar Abdul Thomas, sicer najkoristnejši košarkar italijanskega prvenstva, pa je moral neslavno zapustiti Avellino, saj je imel ponarejen slovenski potni list. Za Avellino je v minuli sezoni uspešno igral Jurica Golemac, ki je v povprečju na tekmo dosegal 11,8 točke, 4,8 skoka in 2,4 podaje, še najbolj pa sta se vročekrvnim navijačem v spomin vtisnila Marko Tušek in Gregor Hafnar. Za klub iz bližine Neaplja je nastopal še Simon Petrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.