Šport > Košarka
16 ogledov

Lakovič: "Z vsakim se
 lahko kosamo"

Jaka Lakovič bo na SP 2010 prvič nosil kapetanski trak. (Foto: www.alesfevzer.co Žurnal24 main
Začenja se akcija Turčija 2010. Ta torek se zberejo slovenski košarkarji in se podajo na priprave na Roglo. Pred tem smo se pogovarjali s kapetanom Jako Lakovičem. "Vsaj za četrtfinale," pove o možnostih.
Vstopnice za tekmo Slovenije in Španije v novi dvorani Stožice so že na prodaj. Preverite, kakšne so cene.

Jaka, reprezentanca začenja priprave na svetovno prvenstvo (SP), vi pa ste tokrat kapetan ...
To je zame velika čast. Izbrano vrsto sem vedno jemal zelo resno in kot odgovornost. Upam, da bomo spet prava klapa, da bomo na pripravah dobro delali in v Turčiji dosegli lep rezultat.

Kaj bi bil za vas lep rezultat?
Želimo narediti še kak korak višje. V prejšnjih letih smo namreč dokazali, da spadamo v sam evropski vrh, zdaj pa je nekaj podobnega treba pokazati še na SP. Menim, da imamo dovolj kakovosti za kaj takšnega. Vsaj za četrtfinale.

Bodo odpovedi morda vplivale na končni dosežek?
To se vedno dogaja. Nekateri igralci so poškodovani, drugi so utrujeni po sezoni. To je razumljivo. Vseeno menim, da smo dovolj dobri, da se lahko kosamo z vsakim tekmecem.

Verjetno bi bilo zame tudi bolje, da bi si vzel malce daljši odmor za regeneracijo. A kot sem dejal, je reprezentanca zame velika čast in odgovornost.
Jaka Lakovič
Tudi vi lani pred evropskim prvenstvom in po njem pravega počitka niste imeli. Sledile so številne poškodbe ...
Res je. Pol sezone sem pravzaprav odpravljal vse poškodbe, s katerimi sem imel težave po reprezentančni akciji. Tako je pač naneslo. Upam, da se to ne bo ponovilo.

Ste zaradi vseh teh težav pomislili, da bi tokrat izpustili SP?
Seveda. Tudi v to smer sem razmišljal. Verjetno bi bilo zame tudi bolje, da bi si vzel malce daljši odmor za regeneracijo. A kot sem dejal, je reprezentanca zame velika čast in odgovornost. V veliki meri pripomore k moji udeležbi tudi dejstvo, da smo vsi v izbrani vrsti prijatelji. Precej lažje je preživeti še mesec ali dva priprav, če se družiš s prijatelji.

Za slovensko košarko je pomembno tudi vprašanje Uniona Olimpije? Kaj menite o trenutnem položaju v tem klubu?
Zelo pomembno je, da Olimpija ostane vlečni konj slovenske košarke, saj kot edina zastopa Slovenijo v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Zdrava in močna Olimpija za košarko pri nas veliko pomeni in upam, da se bo izvlekla iz tega položaja. Želim si, da bi gledalci v novi dvorani spet prišli na svoj račun.

Vi ostajate v Barceloni?
Z Barcelono imam še enoletno pogodbo. Če ne bo česa nepričakovanega, bom ostal v Kataloniji.

Ste kot član Barcelone spremljali tudi nogometno SP in navijali za Špance?
Moji favoriti, slovenski nogometaši, so žal izpadli pred izločilnimi boji, v finalu pa sem res navijal za Španijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.