Šport > Košarka
17 ogledov

Lamar Odom bo ostal brez 14 tisoč dolarjev

Khloe Kardashian Lamar Odom Žurnal24 main
Lamar Odom je uradno še vedno košarkar ekipe Dallas Mavericks, vendar bo do konca sezone ohranil status neaktivnega igralca. Njegovi soigralci so bili do nedavnega diplomatski do Odomove odsotnosti z igrišč, vendar so svoje stališče bolj jasno izkazali v nedeljo, ko so se odločili, da Odom ne bo dobil deleža denarja, ki ga ekipa prejme v končnici.

Vir blizu ekipe je razkril, da Odom ne bo prejel približno 14 tisoč dolarjev, kolikor znaša delež denarja, ki bi ga prejel za igranje v končnici. ''Če bi se situacija z Lamarjem drugače izšla in bi igral tako kot leto prej, ko je bil odličen šesti člen ekipe, potem bi imeli možnost za napredovanje,'' je povedal Dirk Nowitzki. ''Dobili bi še enega organizatorja igre in igralca, ki skače ter dobro igra v obrambi. Toda osebni razlogi izven igrišča so bili preprosto preveč. Ni nam mogel pomagati, kot si je želel oziroma smo si želeli mi, zato smo morali nadaljevati brez njega,'' je dodal Nemec.

Lastnik ekipe Dallas Mavericks Mark Cuban je zatrdil, da bi še enkrat napravil enako, če bi imel priložnost. ''Še enkrat bi naredil povsem enako. Moraš poskusiti. Včasih se pač ne izteče. Lamar ni bil prvi igralec, ki se ni obnesel, in tudi zadnji ne,'' je povedal Cuban.

Branilce naslova so v prvem krogu končnice z rezultatom 4:0 v zmagah odpravili košarkarji Oklahome City Thunder. ''Upali smo, da bo prišel in nam pomagal do zmage, ampak se ni izšlo. Zdaj je, kar je. Naš izpad ni njegova krivda, to je krivda kolektiva. Ne moreš tega obesiti na enega človeka,'' je dodal Shawn Marion.

Odom se je Mavericksom pridružil decembra lani, medtem ko je prej sedem let nastopal za Los Angeles Lakers, kjer je tudi osvojil dva prstana. V Dallasu je njegovo povprečje znašalo 6,6 točke in 4,2 skoka na tekmo. Iz igre je imel 35,2-odstoten met, kar je najnižje povprečje v njegovi karieri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.