Šport > Košarka
16 ogledov

Lamar Odom se vrača ''domov''

Lamar Odom Žurnal24 main
Po neuspešni avanturi pri lanskih prvakih severnoameriške košarkarske lige NBA Dallas Mavericks se 32-letni Lamar Odom vrača v moštvo Los Angeles Clippers, pri katerem je začel profesionalno košarkarsko kariero.

Odom je bil v petek zvečer udeležen v veliki kupčiji med štirimi klubi. Utah Jazz so od Clippers dobili branilca Moa Williamsa, ki se tako vrača v klub, kjer je začel kariero v ligi NBA. Mavericks so dobili pravice za Srba Tadijo Dragičevića, Houston Rockets pa so dobili pravice za na naboru izbranega Furkana Aldemirja, Utah Jazz pa lahko podpišejo novinca Shana Fosterja.

Odom je bil lani med najboljšimi košarkarji v ligi NBA, letos pa je za Dallas vpisal svoje najslabše povprečje v karieri (6,6 točke). Krilni center je sicer želel nazaj v Lakers, a so bili pri Clippers bolj podjetni.

Clippersi upajo, da se bo Odom izkazal za istega košarkarja, ki je leta 2011 dobil nagrado za šestega igralca leta in ne za tistega, ki je imel lani samo 35 odstoten met iz igre. Odoma je manj znana košarkarska ekipa iz Los Anglesa na naboru izbrala leta 1999, v prvi sezoni pa je v povprečju na tekmo prispeval kar 16.6 točke. Sedaj se ponovno vrača v svoj stari klub, kjer bo poskušal ujeti tudi košček stare slave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.