Šport > Košarka
7 ogledov

Lani imel povprečje 8,4, letos 19,6

Aaron Brooks (Houston Rockets) - 615 točk
1/10
Žurnal24 main
Po nagradi najboljšemu trenerju lige NBA je sledila podelitev nagrade košarkarju, ki je to sezono najbolj napredoval. To je Aaron Brooks iz Houston Rockets. Poglejte, katera dva sta si razdelila drugo mesto.

S svojim rekordnim povprečjem 19,6 točke, 5,3 podaje in 2,6 skoka na srečanje je bil Aaron Brooks nagrajen z nazivom košarkar, ki je to sezono v NBA najbolj napredoval. Sezono prej je imel član Houston Rocketsov le 8,4 točke na tekmo. Po poškodbi Yao Minga in odhosu Tracyja McGradyja je postal vodja Raket, ki so sezono končale z 42 zmagami. "V sezono nisem šel, da bi dobil to nagrado. Raje bi igral v končnici, a glede na vse težave nam tja ni uspelo priti," je ob podelitvi nagrade dejal Brooks, ki je zadel 209 trojk.

V glasovanju za igralca, ki je najbolj napredoval, je dobil 615 točk. Drugo mesto sta si s 101 točko razdelila Kevin Durant (Oklahoma City Thunder) in George Hill (San Antonio Spurs). "Presenečen sem, da sem dobil to nagrado, saj je bil v igri Kevin Durant, ki ima odlično sezono in igra v končnici. Pa še kdo bi si to nagrado morda bolj zaslužil," je še dejal Brooks.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.