Šport > Košarka
30 ogledov

LeBron bo najboljši podajalec

LeBron bo prvi podajalec lige. Zakaj pa ne. Lani je bil s 7,6 četrti. (Foto: Reu Žurnal24 main
James bo prvi podajalec lige. Bucks bodo v finalu Vzhoda. Clippers se bodo uvrstili v končnico. Oden bo odigral vseh 82 tekem. Malo za res, malo za šalo: to bodo presenečenja nove sezone v NBA.

Ste pred lansko sezono pričakovali, da bodo Boston Celtics igrali za naslov prvaka? Da bo Oklahoma City postala košarkarsko mesto? Da bodo New Jersey Nets izgubili 70 tekem? In da bo eksperiment Allena Iversona pri Memphis Grizzliesih tako hitro končan? Liga NBA vsako sezono ponudi vrsto presenečenj. In tako so se na nba.com malo za res, malo za šalo mesec in pol pred začetkom nove sezone pozabavali z morebitnimi presenečenji za 65. sezono najmočnejše košarkarske lige na svetu. Dajmo se še mi.

LeBron James bo prvi podajalec lige.
Vsi bodo pričakovali, da bo ponovno igral za naziv MVP-ja. Zakaj ne bi raje igral za najboljšega podajalca. Zydrunas Ilgauskas, Mike Miller, Chris Bosh in Dwyane Wade bi bili podaj gotovo veseli. Da bi se to res zgodilo, je malo verjetno, ni pa nemogoče, saj LeBron velja za nesebičnega podajalca in se pričakuje, da bo prej ali slej imel sezono s povprečjem trojnega dvojčka.

Milwaukee Bucks bodo v finalu Vzhoda.
Boston Celtics, Miami Heat, Orlando Magic in … Bucks so favoriti za nba.com v vzhodni konferenci. Bucks so mlajši in hitrejši od Celticsoov. Edini, ki lahko vsaj delno ustavi Dwighta Howarda, je Andrew Bogut. Tu je še Brandon Jennings. Morda jim to presenečenje res uspe.

Wall in Arenas se bosta ujela pri Wizardsih.
Niti še nista zaigrala skupaj, že vsi govorijo, da se Gilbert Arenas, prvi zvezdnik Washington Wizardsov, in prvi izbor na letošnjem naboru, John Wall, ne bosta razumela. Ego proti talentu, pravijo. Oba sta branilca. Oba bosta obraz franšize.

Clippers se bodo uvrstili v končnico.
Ja, zdaj so nas na nba.com res nasmejali. Od leta 1993 jim je to uspelo le dvakrat, zadnjih nekaj sezon pa je zahodna konferenca tako močna, da se denimo predlani med osem ni uspelo uvrstiti niti Phoenix Sunsom s Shaquillom O`Nealom. No, vsaj na kakšno zmago več kot lani lahko računamo, saj je lani prvi izbor na naboru Blake Griffin pozdravil poškodbe.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Greg Oden bo odigral vseh 82 tekem.
82 v eni sezoni! Doslej je v treh sezonah skupaj odigral 82 tekem. Nesrečni prvi izbor izpred treh let si gotovo zasluži, da bi bil cel in zdrav. To si še kako želijo Portland Trail Blazers, katerih strokovno vodstvo se še danes tepe, da je na naboru dalo prednost Odnu pred Kevinom Durantom.

Dumars bo odstopil kot športni direktor Pistonsov.
Na nba.com pišejo, da ne prosijo za njegov skalp, da ne trdijo, da je on glavni krivec za krizo zadnjih let, a Detroit Pistons pač nujno potrebujejo spremembe v strokovnem štabu. Lastnica Karen Davidson prodaja klub in z novim lastnikom bo Joe Dumars morda res moral oditi.

Kwame Brown bo prvi center Michaela Jordana.
Veljal je za velikega talenta, a tega ni znal pokazati. Michael Jordan, solastnik Charlotte Bobcatsov, je eden redkih, ki še verjamejo vanj. Če bo Tyrus Thomas res zaigral na štirici, se morda mesto na petici res sprosti za 28-letnega Kwameja Browna.

Nuggets se ne bodo uvrstili v končnico.
S 53 zmagami so bili med najboljšimi v lanski sezoni, a po bolezni trenerja Georga Karla se jim je vse sesulo. Z izjemno Ala Harringtona nimajo nobene večje okrepitve za morilsko zahodno konferenco. Kako bo z zdravjem Kenyona Martina, še ni jasno, največje vprašanje pa je, ali bo Carmelo Anthony sploh ostal v klubu. Najbrž ne in tako ta hipoteza morda ne bo presenečenje.

Naj eno presenečenje doda še Žurnal24: Carmelo Anthony, Chris Paul (recimo, da bosta res zapustila svoj zdajšnji klub) bosta skupaj z Amarejem Stoudemirejem v finalu vzhodne konference premagala LeBrona Jamesa, Dwyana Wada in Chrisa Bosha, tri kralje iz Miami Heatov. In kako domišljija dela vam? Zapišite še svoje predloge za presenečenja nove sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.