Šport > Košarka
21 ogledov

LeBron: Brez Wada je zelo težko

dwayne wade lebron james klop miami heat EPA
Košarkar Miami Heat LeBron James se boji, da bo moral aktualni prvak lige NBA spremeniti svoj način igre, če Dwayne Wade ne bo pravočasno saniral poškodbe kolena.

Dwayne Wade je zaradi poškodbe kolena manjkal na zadnjih treh tekmah, zaradi kroničnih težav v obeh kolenih pa je izpustil že 12 obračunov v letošnji sezoni.

Vročica je v noči na sredo doma premagala Boston Celtics (93:86), LeBron James pa je po tekmi priznal, da je z Wadovo poškodbo v ekipi zazevala velika praznina. ''Vsi se trudimo zapolniti praznino, ki je nastala s poškodbami nekaterih igralcev in težavami D-Wada. Moramo se pripraviti na to, da ne bo igral,'' je povedal James.

Miami je izgubil štiri od zadnjih šestih tekem, v januarju pa je zabeležil pet zmag in pet porazov. Wade ni zaigral vse od obračuna s Philadelphio, na katerem je v 25 minutah zbral zanj skromnih osem točk. Ameriški košarkar je novinarjem takoj po tekmi povedal, da ne bo zaigral na naslednjem srečanju. ''Nisem zdravnik. Jaz sem samo igralec. Ne vem, kakšna je njegova terapija, vem pa, da bo igral, če bo z njegovim kolenom vse v redu. Če se ne bo počutil dobro, ne bo igral. Kot vodja ekipe moram poskrbeti, da bomo pripravljeni,'' je povedal James in dodal: ''Vrnil se bo, ko bo pripravljen.''

Wade se pred tekmo z Bostonom ni pogovarjal z novinarji, njegovo mesto na parketu pa je zasedel veteran Ray Allen. ''Če pogledate njegovo situacijo, ni poškodovan. Lani smo imeli srečo, da ni manjkal na večih tekmah. Paziti moramo, da ne bi pretiraval, saj bi se s tem znašli v težkem položaju,'' je po tekmi dejal Allen.

Odsotnost D-Wada je po Jamesovem mnenju vplivala na ritem ekipe. ''Kar zadeva ritem, lahko rečem, da nam je škodovalo. Ekipa je zgrajena na ritmu in kemiji, vendar smo imeli toliko menjav, da je vplivalo na našo igro. A to ni izgovor,'' je zaključil 29-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.