Šport > Košarka
16 ogledov

LeBron James prehitel Chamberlaina

LeBron James EPA
V ligi NBA sta bili na sporedu le dve tekmi, a obe sila zanimivi. Prvaki iz Miamija so premagali Oklahomo s 110:100, v mestnem derbiju v Los Angelesu pa so Clippers nadigrali Lakers s 125:101.

LeBron James je postal prvi igralec v ligi NBA, ki je pred vikendom All Stars na sedmih zaporednih tekmah presegel mejo tridesetih doseženih točk.

S tem je prehitel legendarnega Wilta Chamberlaina iz sezone 1962-63. Po njegovi zaslugi je bil Miami vso tekmo boljši nasprotnik, ki domačim igralcem ni dal niti trohice upanja na uspeh. Miami je vodil že s 23 točkami naskoka, če v vrstah Oklahome ne bi bilo razpoloženega Kevina Duranta (40 točk), pa bi bil poraz gostiteljev še precej višji.

Durant je imel sicer katastrofalen prvi polčas, v katerem je zadel le dva meta iz desetih poskusov, zato pa toliko boljši drugi del (10:14). Samo v zadnji četrtini je dosegel 22 točk. A tudi to ni bilo dovolj za preobrat, saj je imela druščina s Floride vse pod nadzorom. James je tekmo končal pri 39 točkah, 12 skokih in sedmih podajah, Chris Bosh je prispeval 20 točk, Dwyane Wade in Ray Allen pa sta jih dosegla po trinajst.

Gospodarji Los Angelesa so po novem košarkarji Clippers, ki so prvič v zadnjih dvajsetih letih dobili vse tri tekme proti mestnemu tekmecu in 16-kratnemu prvaku lige NBA. Zadnja zmaga je bila še posebej prepričljiva, saj so vodili od prve do zadnje minute, temelje končnega uspeha pa so postavili že v prvi četrtini, ki so jo dobili z 31:17.

Chris Paul je dosegel 24 točk in imel 13 podaj, Blake Griffin je 18 od svojih 22 točk zbral v prvih dvanajstih minutah, Chauncey Billups pa je ob petih trojkah vknjižil 21 točk. Pri Lakers, ki bodo morali dvigniti ritem zmag, če želijo ujeti končnico, saj so trenutno na desetem mestu na zahodu, je Kobe Bryant dosegel 20 točk.

Liga NBA, Izidi:
Oklahoma City Thunder : Miami Heat 100:110

Los Angeles Lakers : Los Angeles Clippers 101:125

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.