Šport > Košarka
9 ogledov

LeBron James usoden za Knickse

LeBron James Miami Heat Reuters
Miami Heat je v prvem krogu severnoameriške košarkarske lige NBA prišel še do tretje zmage proti New York Knicks. Tokrat je Vročica v gosteh slavila s 87:70 in za preboj v drugi krog potrebuje še eno zmago. S 3:0 v zmagah pa vodi tudi Oklahoma City Thunder, ki je s 95:79 premagala branilce naslova prvaka iz prejšnje sezone, Dallas Mavericks.

Na tekmi v New Yorku so oslabljeni kratkohlačniki ob polčasu vodili za štiri točke, a so v drugem polčasu povsem popustili. Vročica jih je nadigrala z 51:30. LeBron James je 17 od skupno 32 točk dosegel v zadnji četrtini. Dwyane Wade je dodal 20 točk, točko manj pa Mario Chalmers. Na drugi strani je bil še najbolj razpoložen Carmelo Anthony, ki se je ustavil pri 22 točkah. Pri Knicks nista igrala poškodovana Jeremy Lin in Amare Stoudemire, ki je po drugem porazu v Miamiju jezno udaril v stekleno omaro z gasilnim aparatom in si porezal roko.

"Igralcem sem rekel, da je to dobra zmaga. Trenerji imamo radi takšne zmage, ko ne igraš dobro in na trenutke je bila igra grozna," je po tekmi dejal trener Miamija Erik Spoelstra. Naslednja tekma, na kateri bi se lahko vročica uvrstila v drugi krog končnice, bo v noči na ponedeljek.

Pri Oklahomi se je v končnici "prebudil" Kevin Durant, ki je tekmo končal pri 31 točkah, Russell Westbrook jih je dodal 20, James Harden in Serge Ibaka pa sta jih dosegla deset. Pri Dallasu je bil še najbolj razpoložen Dirk Nowitzki s 17 točkami.

"Skakal je čez nas in zadeval mete," je po tekmi kratko in jedrnato o Durantu dejal trener Dallasa Rick Carlisle. "Zavedamo se, da še nismo storili nič," pa so bile prve besede Duranta, ki je s svojimi soigralci branilce naslova postavil v težak položaj, kajti zaostanka z 0:3 v končnici ni uspelo obrniti še nobeni ekipi. Četrta tekma bo na sporedu v noči na ponedeljek.

Liga NBA, končnica, 1. krog:

Vzhod:
Miami Heat : New York Knicks 87:70 /3:0/
James 32, Wade 20, Chalmers 19, Anthony 22, Smith 12

Zahod:
Oklahoma City Thunder : Dallas Mavericks 95:79 /3:0/
Durant 31, Westbrook 20, Ibaka 10, Nowitzki 17, Kidd 12

// - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.