Šport > Košarka
17 ogledov

LeBron na parketu utišal Evansa

miami heat brooklyn nets lebron james reggie evans Reuters
Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Miami Heat je v noči na čertrtek s 105:85 premagalo Brooklyn Nets. LeBron James je za zmago prispeval 24 točk in tako na najlepši možen način utišal košarkarja mrežič Reggieja Evansa, ki je z nedavnimi komentarji razvrednotil lanskoletni naslov vročice iz Floride.

Pred obračunom Miami Heat in Brooklyn Nets je košarkar mrežic Reggie Evans spregovoril o naslovu prvaka, ki je v lanski sezoni romal na Florido. ''Naslov ne dokazuje ničesar. To je bila sezona lock-outa,'' je povedal Američan, ki je opozoril na dejstvo, da je bilo lani namesto tradicionalnih 82 tekem odigranih le 66.

Prvi zvezdnik Miamija LeBron James se je naprej odzval preko Twitter profila, kjer je zapisal, da nič ne more zlomiti njegove koncentracije. Svoje besede je potrdil še na tekmi, kjer je poleg 24 točk dosegel še devet skokov in sedem asistenc ter vročici pomagal do prepričljive zmage nad mrežicami (105:85). Miami je Brooklyn premagal že tretjič v letošnji seozni. ''Ne moreš kar tako govoriti proti prvaku,'' je po tekmi povedal James in dodal: ''Nihče ne ve, koliko je potrebno, dokler ne izkusi sam. Ne moreš soditi ekipe, ki jo osvojila naslov, preden ga osvojjiš sam. Evans ga ni osvojil.''

Zgovorna statistika

Košarkar Brooklyna je na tekmi zbral sedem obrambnih skokov, medtem ko v napadu ni bil tako uspešen. ''Poglejmo številke: v napadu ni imel nobenega skoka, torej smo z njim dobro opravili,'' je povedal James, ki se z Evansom med tekmo ni pogovarjal. ''Zakaj bi se? Naj govori igra,'' je dodal 28-letnik.

Evans incidenta po tekmi ni želel komentirari, s predstavo na parketu pa so bili nezadovoljni njegovi soigralci. ''Oni so branilci naslova, vendar mislim, da niso veliko boljši od nas. Že trikrat so nas osramotili,'' je povedal Gerald Wallace in dodal: ''Ne verjamem, da so 20 točk boljši od nas.''

''LeBron ni nič drugačen od ostalih''

miami heat brooklyn nets lebron james | Avtor: EPA EPA
Evans je v pogovoru z Daily News zatrdil, da pokrivanje Jamesa ni nič težje od pokrivanja Joea Johnsona ali Andraya Blatcheja. ''V obrambi igramo proti Miami Heat. Če bi igrali obrambo na enem igralcu, James ne bi dosegel točke. LeBron ni nič drugačen od Johnsona ali Blatcheja. Poglejte Johnsona, vedno ga pokrivata dva ali trije. Vsi potrebujejo pomoč v obrambi, ne glede na to, za katerega košarkarja gre,'' je povedal Evans.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.