Šport > Košarka
56 ogledov

LeBron ni želel razkriti števila šivov

lebron james cleveland cavaliers
1/4
EPA
LeBron James je v drugi četrtini četrte finalne tekme lige NBA utrpel poškodbo glave, ko je po osebni napaki Andrewa Boguta trčil v snemalca ob robu igrišča.

Prvi zvezdnik Cleveland Cavaliers je v drugi četrtini prodiral proti košu Golden State Warriors, kar je z osebno napako zaustavil Andrew Bogut. Jamesa je odneslo pod koš, kjer je silovito trčil v kamero snemalca Petra Winika. Štirikratni MVP lige NBA se je zvijal od bolečin, na njegovi glavi pa je zazevala krvava ureznina.

''Poskušal sem se zbrati in držal sem se za glavo. Bolelo me je,'' je po porazu z 82:103 povedal James. ''Upal sem, da ne krvavim. Kamera me je dobro porezala. Naša zdravniška ekipa je opravila odlično delo, da je zaustavila krvavitev,'' je dodal 30-letnik.

James se je obrisal z brisačo in se hitro odpravil na črto za proste mete, kjer je bil polovično uspešen. ''Vedel sem, da moram izvajati proste mete, drugače se ne bom mogel vrniti v igro. V tistem trenutku mi je bilo vseeno, kaj se dogaja z glavo,'' je pojasnil.

Američan je med polčasom opravil intervju z medijsko hišo ESPN in zatrdil, da so rano zaprli s pomočjo lepila in da šivanje ne bo potrebno. Na koncu se je izkazalo, da je James vendarle dobil nekaj šivov, na tiskovni konferenci, na kateri se je pojavil s črnim klobukom, pa ni želel razkriti, koliko.

''Nisem opravil nobenega protokola za pretres možganov. Čutil sem glavobol, a to bi ga vsak, ki bi se zaletel v kamero. Z mano je vse v redu. Kot sem povedal, dobil sem nekaj šivov in malo me boli glava,'' je povedal James.

Hitro okrevanje mu je zaželel tudi trener Bojevnikov David Blatt. ''Upam, da je z njim vse v redu. Udarec ni bil tako resen, ampak je šlo bolj za ureznino. Kolikor ga poznam, sem prepričan, da je z njim vse v redu,'' je povedal Blatt.

James je v 41 minutah dosegel 20 točk, 21 manj od njegovega povprečja na prvih treh tekmah, 12 skokov in osem podaj. Četrta tekma je pripadla Golden State Warriors, ki so izid v zmagah poravnali na 2:2 in tako ohranili realne možnosti za osvojitev šampionskega prstana. Še nobeni ekipi v zgodovini lige NBA se namreč ni uspelo vrniti po tem, ko bi v finalu zaostajala z 0:3 ali 1:3 v zmagaha (0-32).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.