Šport > Košarka
39 ogledov

LeBron, nimaš posebnih privilegijev!

Kavalirji bodo imeli v finalu, če se seveda tja uvrstijo, prednost domačega igri Žurnal24 main
Ni bila prvoaprilska, da LeBron James razmišlja, da bo izpustil letošnje SP. Zelo resno je napoved vzel Jerry Colangelo: "Ni brezplačne vozovnice za olimpijske igre v London 2012. Nihče nima privilegijev."
Imam zelo, zelo, zelo, zelo zasedeno poletje.
LeBron James

Ko se je v četrtek pisalo, da LeBron James razmišlja, da bi izpustil letošnje svetovno prvenstvo in se raje preizkusil pred kamero, so mnogi menili, da gre za prvoaprilsko šalo. A zvezdnik Cleveland Caveliersov je "najverjetneje ne bom igral" izrekel že v sredo pred tekmo z Milwaukee Bucks. "Imam zelo, zelo, zelo, zelo zasedeno poletje. Rad bi igral za reprezentanco, a prej bi moral dokončati številne druge obveznosti." To torej ni bila prvoaprilska. Ker je na nekaj podobnega pred kratkim namignil tudi košarkar Miami Heatov, Dwyane Wade (obema se po sezoni izteče pogodba), se je oglasil športni direktor ameriške reprezentance Jerry Colangelo.

Če se bo kdo brez upravičenega razloga odpovedal nastopu na letošnjem svetovnem prvenstvu, se mora zavedati, da tvega nastop v Londonu.
Jerry Colangelo
"Ni brezplačne vozovnice za olimpijske igre v London 2012. Nihče nima posebnih privilegijev. Če se bo kdo brez upravičenega razloga odpovedal nastopu na letošnjem svetovnem prvenstvu, se mora zavedati, da tvega nastop v Londonu," je zvezdnikoma javno sporočil Colangelo. Ob tem pa opozarja, da se bosta SP težko izognila tudi zaradi glavnega pokrovitelja reprezentance. James in Wade sta namreč glavna obraza oziroma noge proizvajalca Nike, ki bo na vsak način zahteval, da sodelujeta na prvenstvu v Turčiji. "Igralca sta dovolj pametna, da vesta, kako pomembna je ta blagovna znamka zanju in za nas. Nike ima nanju zagotovo velik vpliv."

Do začetka SP 2010 v Turčiji je še 150 dni.

Američani imajo za zdaj na seznamu za Turčijo 27 košarkarjev. Vse pričakujejo na zboru meseca julija, nakar jih bo polovica odpadla. Vsi so vrhunski košarkarji in tako morebitna odpoved katerega ne bi bila ovira na njihovi poti do naslova prvaka. Edini, ki si ga res ne želijo izgubiti, je Dwight Howard (Orlando Magic), ki je edini klasični robustni center, ki ga ZDA ta hip ima. Kot trdi Jerry Colangelo, bo zagotovo igral tudi Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), čeprav je zelo utrujen. Pričakujejo pa, da bo SP dokončno med zvezde izstrelilo Kevina Duranta (Oklahoma Thunder). "Je eden od petih, morda šestih najboljših košarkarjev v ligi NBA ta hip. Bo odlična menjava," še poudarja Colangelo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.