Šport > Košarka
33 ogledov

LeBron: "Nisem boljši od Jordana"

Prva tekma finala med Miamijem in Dallasom bo v noči na sredo ob treh zjutraj po
1/2
Žurnal24 main
Scottie Pippen je dejal, da je LeBron James bržkone najboljši košarkar vseh časov. Med tistimi, ki se s to tezo ne strinjajo je tudi - LeBron James. "Hvaležen sem, ponižno sprejemam Scottiejevo mnenje."
Navijači Heatov, brez skrbi, Dwyane Wade ni poškodovan. Na zadnji tekmi ni bil pravi, imel je težavo z ramo, a zdaj iz Miamija sporočajo, da
je le dobil prosti dan in
bo za prvo tekmo finala stoodstotno pripravljen.

"Nisem boljši od Jordana," je dva dneva pred začetkom velikega finale lige NBA med Miami Heati in Dallas Mavericks dejal LeBron James, najzaslužnejši, da je Vročica že v obdobju, ko je šele v gradnji šampionske ekipe, že v finalu najmočnejše košarkarske lige na svetu. "Michael je bil neverjeten košarkar. Pred mano je še dolga pot, predolga, da bi se me lahko sploh omenjalo med najboljšimi vseh časov. Ne samo z Jordanom. Tukaj je dolg seznam izjemnih košarkarjev, ki so igrali v tej ligi: Larry Bird, Kareem Abdul-Jabbar in še mnogi drugi, ki imajo več prstanov, ter Billy Russell in podobni, ki so bili pionirji tega športa."

"Hvaležen sem, ponižno sprejemam Scottiejevo mnenje, še posebej, ker je bil Michaelov soigralec. Ampak sam ne mislim, da sem boljši od Jordana. Nisem boljši od Jordana," se je v odziv na Pippnove besede razgovoril LeBron. Je pa James na zadnjih tekmah dokazal, da je košarkar za velike tekme in jih lahko sam odloči v samih končnicah, potem ko se mu je še ob koncu letošnjega rednega dela sezone očitalo, da tega ne zna. Drugič v karieri je le še štiri tekme oddaljen od svojega prvenstva šampionskega prstana, a Dirk Nowitzki in njegovi Telički bi lahko bili previsoka ovira.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.