Šport > Košarka
30 ogledov

LeBron poslej sindikalist

lebron james EPA
Zvezdnik ameriške košarkarske lige NBA LeBron James bo v prihajajočih pogovorih z vodstvom lige o višini pogodb igralce zastopal kot sindikalist.

Tridesetletni dvakratni olimpijski prvak iz vrst Cleveland Cavaliers je v noči na soboto postal prvi podpredsednik združenja igralcev NBPA, izvolili so ga soglasno.

"Zmeraj smo želeli vplivne igralce v našem izvršnem odboru. To nam prinaša potrebno prepoznavnost," je dejala glavna tajnica NBPA Michele Roberts.

Med drugim bo James skrbel za zastopanje poklicnih igralcev, v primeru, da bi kateri od njih želel predčasno izstopiti od aktualne tarifne pogodbe, ki velja do leta 2017. Vodstvo lige in igralci so se leta 2011 sprva neuspešno pogajali o omenjeni pogodbi, zato se je sezona začela z zamudo, posledično je bila krajša. Poleg tega si liga prizadeva dvigniti starost poklicnih igralcev na 20 let, kar pa sindikat igralcev že zavrača.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.