Šport > Košarka
43 ogledov

LeBron: "Prednost ima Cleveland"

Vrsta ekip si ga želi. Prvi gredo v napad Nets. Že v četrtek. (Foto: Action Imag Žurnal24 main
"Cleveland ima prednost," o svoji prihodnosti pove LeBron James, ki bo čez mesec dni prosti igralec. Pravi, da bi bila katerakoli ekipa mnogo boljša z njim in Chrisom Boshem ali njim in Dwyanom Wadom.

Čez mesec dni se odpre košarkarska tržnica v ligi NBA. Dwyane Wade, Chris Bosh, Amare Stoudemire in LeBron James so le največji zvezdniki, ki jim poteče pogodba in bodo vsi bržkone poiskali novo okolje. Ali pa tudi ne! Največ se govori o MVP-ju Jamesu, ki je v torek prvič odkriteje spregovoril o načrtih za prihodnost. Najbolj se nagiba k temu, da ostane pri Cleveland Cavaliersih. "To mesto in ti navijači so mi v teh sedmih letih dali veliko. Tukaj se počutim zelo domačega. Cleveland ima prednost," je dejal v intervjuju z Larryjem Kingom, ki bo sicer predvajan v petek. "A še nisem odločen. Do julija je še mesec dni. Veliko sem že razmišljal o prihodnosti, a se še nisem odločil."

Če bi dali v katerokoli isto ekipo mene in Bosha ali pa mene in Wada, bi bila  ekipa mnogo boljša. Tudi Cavs bi bili tako mnogo boljši.
LeBron James

James se ni izognil vprašanju o trenerju Miku Brownu, ki ga je vodstvo kluba kot grešnega kozla za neuspeh odpustilo. "Bil je odličen trener. Skupaj sva preživela pet lepih sezon in franšizo spremenila v tako dobro, kot prej ni bila leta in leta. A na koncu niti Mike niti jaz nisva dosegla, kar smo si vsi želeli – osvojila naslova prvaka. Želim mu vse dobro in še naprej uspešno trenersko kariero." LeBron bo v naslednjih dveh tednih spremljal finale med Boston Celtics in Los Angeles Lakers, kjer stavi na svoje krvnike Celtics.

New York Knicks, Chicago Bulls, New Jersey Nets, Miami Heat in Detroit Pistons so ekipe, ki se že dlje resno zanimajo za Jamesa, pred dnevi so željo po MVP-ju pokazali še Los Angeles Clippers. Zanimivo, da se ena najslabših ekip zadnjih let zdi zanimiva izbira tudi za LeBrona. "Imajo nekaj odličnih igralcev. Sestavljajo zanimiv mozaik. Z nekaj pravimi okrepitvami bi lahko postali zmagovita ekipa. Všeč mi je tudi mesto. A ko se odločaš za moštvo, se ne odločaš za mesto, temveč za ekipo, ki lahko zmaguje. Če bi dali v isto moštvo mene in Bosha ali pa mene in Wada, bi bila katerakoli ekipa mnogo boljša. Tudi Cavs bi bili tako mnogo boljši."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.