Šport > Košarka
17 ogledov

LeBron sprejema obiske in ponudbe

Žurnal24 main
Nets in Knicks so že prepričevali LeBrona Jamesa, zdaj sledijo Heati in Clippers, za konec pa Bulls in Cavaliers. V Chicagu se z več moštvi sestajajo Dwayne Wade, Chris Bosh in Amare Stoudemire.
Joe Johnson
Minuto čez polnoč na prvi dan prostih igralcev so Atlanta Hawks novo pogodbo ponudili svojemu najboljšemu igralcu. Joe Johnson je dobil ponudbo za šest let za maksimalno možno vsoto 124 milijonov dolarjev.

Začela se je bitka za LeBrona Jamesa. Prvi dan obdobja prostih igralcev so ga v Ohiu obiskali predstavniki New Jersey Netsov in nato še New York Knicksov. Ta petek k njemu prihajajo veljaki Miami Heatov in Los Angeles Clippersov. Nato se bo LeBron James pogovarjal s Chicago Bulls in na koncu še s svojim dosedanjim moštvom Cleveland Cavaliers. A James ni bil edini, na čigar vrata so trkali v četrtek. Dwyane Wade se je na svojem domu v Chicagu najprej pogovarjal s Heati in nato z Bulls in Nets. Ta petek ga čaka obisk Netsov.

Carmelo Anthony
Zvezdnik Denver Nuggetsov ima še enoletno pogodbo, a moštvo iz Kolorada je pripravljeno na zamenjavo. Tako je na trgu še četrti član izjemne generacije 2003.

V Chicago je priletel tudi Chris Bosh (doslej član Toronto Raptorsov) in se najprej sešel s Heati in nato z Bulls. Še naprej se večina govoric vrti okrog tega, da bo ta trojica zaigrala skupaj v enem od omenjenih moštev. Tisti, ki bi jo lahko razbil, je Amare Stoudemire. Tudi ta je v Chicagu in je že govoril s Patom Rileyjem. Slednji, v zadnji sezoni športni direktor Heatov, je eden od ključnih akterjev na tej tržnici, saj bi z morebitno vrnitvijo v vlogo trenerja prevesil tehtnico, da se nova velika trojica odloči za Florido.

Dogovorjeni
Amir Johnson še pet sezon ostaja pri Toronto Raptorsih (za 34 milijonov dolarjev). Drew Gooden se je dogovoril za petletno pogodbo z Milwaukee Bucks (za 32 milijonov). Ob tem so še tik pred dogovorom z Johnom Salmonsom. Rudy Gay še pet let ostaja pri Memphis Grizzlies (za 82 milijonov).

O denarju za Jamesa se še ne govori in bržčas ta tudi ne bo odločil. Nets na čelu z ruskim večinskim lastnikom Mihajilom Prohorovim in LeBronovim prijateljem Jay-Z-jem ga skušajo prepričati z Brooklynom – novo lokacijo tega moštva. Knicks na čelu s trenerjem Mikom D`Antonijem imajo v rokavu košarkarsko meko – Madison Square Garden. Bulls mu lahko ponudijo mlado talentirano jedro ekipe in čevlje Michaela Jordana. Heati stavijo na blažje davke Floride in njegovo prijateljsko z Wadom. Clippers mu nudijo Hollywood in težko predstavljivo obljubo po naslovu prvaka. In tu so seveda še Cavaliers, ki so v teh sedmih letih postali njegova domača ekipa.

In Slovenci?
Beno Udrih (Kings), Saša Vujačić (Lakers) in Goran Dragić (Suns) še imajo pogodbe. Prosta igralca sta Rašo Nesterović (Raptors) in Primož Brezec (Bucks).

A tisto ključno, kar bo premamilo Jamesa, bo možnost osvojiti šampionski prstan, kar je še tisto edino, kar MVP-ju manjka. Čeprav so ameriški novinarji za petami glavnih akterjev, niso dobili veliko komentarjev. "Dobro je šlo," je vse, kar je po uri in pol obiska v Akronu povedal novi trener Netsov, Avery Johnson. "Mislim, da je šlo dobro," je po dobrih dveh urah pogovorov z Jamesom dejal D`Antoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.