Šport > Košarka
15 ogledov

LeBron v sanjsko moštvo Miamija

Dolžina pogodbe in plača LeBrona Jamesa še ni znana, bi pa drugje prav gotovo do
1/22
Žurnal24 main
Košarkarji Miami Heat so sestavili sanjsko moštvo. Po Dwyanu Wadu in Chrisu Boshu je Vročica v svoje vrste zvabila še prvega zvezdnika prestopnega roka LeBrona Jamesa.

Nobena od stavnic si še ni upala ponuditi kvot na zmago Miami Heatov v prihodnji sezoni lige NBA.
LeBron James ni več član košarkarjev Cleveland Cavaliersov. Po razočaranjih, ko mu pri Clevelandu ni uspelo natakniti šampionskega prstana lige NBA, bo to poskušal storiti pri Miamiju, kjer bo moči združil z zvezdnikoma Dwyanom Wadom in Chrisom Boshem. Da bi Heati dobili Jamesa so nekaj ur prej v Minnesoto Timberwolves v zameno za izbor na naboru poslali Michaela Beasleya, drugega na naboru 2008. Ta hip imajo Heati tako na svojem rosterju ob "veliki torjica z juga", kot so jo že poimenovali, le še Maria Chalmersa. Pata Rileyja tako čaka še veliko dela.

Želi več prstanov
Po sklenitvi največjega prestopa v zgodovini lige NBA je James dejal, da bodo z Wadom in Boshem delovali skladno in ne sebično, saj bodo le tako lahko aktualnim prvakom Los Angeles Lakers prevzeli primat. "Miami je s tem, ko je sprostil salary cap in omogočil, da vsi trije zaigramo skupaj, storil zares ogromno delo. To bo zelo dobra ekipa," je prepričan prvi zvezdnik prestopnega roka in najkoristnejši igralec rednega dela lige v zadnjih dveh letih.

Za Miami sem se odločil, ker menim, da imamo lepe možnosti, da postanemo prvaki. Ne samo enkrat, več let zaporedoma.
LeBron James

James, prvi izbor na naboru leta 2003, je prestop v svoj drugi klub v ligi NBA razkril v enourni oddaji na nacionalni televiziji. "Za Miami sem se odločil, ker menim, da imamo lepe možnosti, da postanemo prvaki. Ne samo enkrat, več let zaporedoma. Dovolj imam zmag rednega dela prvenstva, zdaj želim naslov. To je moj cilj," je dejal šestkratni udeleženec turnirja All-Star, ki je v svoji NBA-karieri v povprečju dosegal po 28 točk na tekmo.

Ob Cavsih so poraženci še Knicks in Nets. New York je dobil "le" Amareja Stoudemireja, New Jersey je na koncu ostal tudi brez Davida Leeja, ki gre v Golden State.

Jamesu manj denarja kot drugje
Za Jamesa se je poleg Miamija potegovalo še pet moštev – Cleveland, Chicago Bulls, New York Knicks, New Jersey Nets in Los Angeles Clippers. Plača javno še ni znana, je pa dejstvo, da so mu druga moštva ponujala več, saj je Miami veliko denarja za salary cap porabil že s tem, da je v moštvu obdržal Wada in premamil Bosha. Trio je za ZDA na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008 prispeval levji delež k zlati kolajni.

James je poslal sporočilo tudi navijačem Clevelanda, katerega dres je nosil vse od vstopa v ligo NBA. "Nikoli si nisem želel zapustiti Clevelanda. Vedno bo zapisan v mojem srcu. Premamili so me višji cilji, želel sem združiti moči z Wadom in Boshem."

Osebno jamčim, da bo Cleveland prej osvojil svoj prvi naslov v ligi NBA kot pa samooklicani kralj LeBron."
Dan Gilbert
Samooklicani kralj je sebičen
Na košarkarjevo odločitev se je že odzval lastnik Clevelanda Dan Gilbert, ki je Jamesa označil za sebičneža in dodal, da je neprimerno, da je svojo odločitev oznanil na nacionalni televiziji. Navijačem pa sporočil: "Osebno jamčim, da bo Cleveland prej osvojil svoj prvi naslov v ligi NBA kot pa samooklicani kralj LeBron."

V Clevelandu zažigali drese s številko 23
Televizijska oddaja, v kateri je James končno razkril, kje bo nadaljeval kariero, je sprožila različne odzive. V Miamiju so navdušeni navijači začeli slaviti, kot da so že osvojili prvenstvo. V enem samem dnevu so v klubu prodali vse razpoložljive sezonske karte za naslednjo sezono, tako da so prodajo vstopnic začasno ustavili. V Clevelandu je bilo razočaranje veliko, številni ljubitelji košarke, ki so se v mestu zbrali pred sprejemniki, so takoj po Jamesovi izjavi razočarani odhajali. Nekateri so šli tako daleč, da so v jezi zažgali njegov dres Clevelanda s številko 23.

Boozer v Chicago, Johnson podaljšal z Atlanto
V senci odločitve LeBrona Jamesa je v severnoameriški košarkarski ligi NBA prišlo še do enega finančno odmevnega odmevnega prestopa in enega podaljšanja pogodbe. Carlos Boozer se bo iz Utaha preselil v Chicago, Joe Johnson pa ostaja v Atlanti, podpisal je novo šestletno pogodbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.