Šport > Košarka
12 ogledov

LeBron zadnjič pred domačimi navijači?

LeBron James utegne v četrtek v Bostonu zadnjič obleči dres Clevelanda. (Foto: R
1/18
Žurnal24 main
Košarkarji Bostona so v peti tekmi 2. kola končnice v ligi NBA tretjič premagali Cleveland in so le zmago oddaljeni od napredovanja v konferenčni finale.

Boston Celtics so na gostovanju pri najboljšemu moštvu rednega dela lige NBA, ki ima v svojih vrstah tudi najbolj koristnega igralca prvenstva LeBrona Jamesa, zmagali brez težav z 120:88. Boston je s tem povedel 3:2 v zmagah in je le še zmago oddaljen od uvrstitve med štiri najboljša moštva lige.

Navijači Clevelanda za nameček trepetajo za LeBrona Jamesa, ki se utegne v primeru neuspeha prihodnje leto posloviti od dresa Cavaliersov, saj bo poleti prost igralec na trgu. Kelti so šetkratnega udeleženca tekem All-Star v peti tekmi povsem prizemljili in ga ustavili pri 15 točkah ter metu iz igre 3:18, zgrešil je tudi vse štiri poskuse za tri točke. "Zgrešil se ogromno metov, ki jih ponavadi zadanem. Zelo sem presenečen nad porazom, morda na zunaj ne kažem, kaj čutim," je bil čustven LeBron James, ki se mu z Clevelandom izmika možnost za zgodovinski prvi naslov prvakov lige NBA. Kavsi, ki so bili le enkrat od ustanovitve leta 1970 v finalu lige NBA, je vodil veteran pod koši Shaquille O'Neal z 21 točkami in štirimi skoki, več kot 10 točk (14) je uspelo zbrati le še Anthonyju Parkerju.

Najboljše moštvo rednega dela lige je bilo v drugem delu, ki so ga gostje dobili za 26 točk, povsem nemočno. Odločilen pa je bil začetek tretje četrtine, ko so veterani iz Bostona naredili serijo 12:2 in pobegnili na 16 točk prednosti ter jo do konca le še povečevali. Enako velja za skok, ki so ga Kelti dobili z 41:31, edina statistična podatka, ki sta bila na strani Cavaliersov pa sta bila blokade (10:4) in odstotek zadetih prostih metov.

Pri Bostonu, ki si je nazadnje šampionski prstan nadel leta 2008, skupaj pa že 17-krat, je bila razpoložena kar šesterica košarkarjev, ki je dosegla vsaj deset točk. Najbolj se je izkazal Ray Allen, ki je dosegel 25 točk, od tega je zadel šest metov izza črte za tri točke. "Ne smemo se še enkrat vrniti v Cleveland. Pred sedmo, za nas odločilno tekmo, se moramo zbrati in dobro pripraviti. Če najboljšemu moštvu lige uspe vrniti udarec in izsiliti sedmo tekmo, se nam ne piše dobro," meni Kevin Garnett, ki je zbral 18 točk in sedem skokov in bo s soigralci v četrtek pred domačimi navijači lovil uvrstitev v finale vzhodne konference, kjer zmagovalca čakajo Orlando Magic.

Liga NBA, izida, 2. kolo:

− vzhod:
Cleveland Cavaliers : Boston Celtics 88:122 /2:3/
O'Neal 21, James 15. Parker 14; Allen 25, Pierce 21 in 11 sk., Garnett 18.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.