Šport > Košarka
21 ogledov

LeBronova čarovnija zadnje četrtine

Luol Deng in LeBron James
1/17
Žurnal24 main
Sredi zadnje četrtine je bilo 73:73, nakar je stvari v svoje roke vzel LeBron James. Dal je devet od zadnjih 12 točk Heatov in ti so Bullse za 1:1 v zmagah premagali s 85:75. Vrnitev Udonisa Haslema!
"Pretep" v obrambi (v zadnji četrtini sta dali ekipi le 22 točk) in atraktivne točke s tekme v Chicagu v fotografskem objektivu. Tukaj. V videu pa poglejte najlepše LeBronove akcije.

Nimajo klopi in si zato ne zaslužijo napredovanja; ko jim nasproti stoji tako vrhunski igralec v napadu, kot je Derrick Rose, njihova obramba pogori; ne znajo zaključevati tesnih tekem … in podobno so po visokem porazu Miami Heatov proti Chicago Bullsom na prvi tekmi finala vzhodne konference lige NBA govorili tisti, ki zaradi LeBrona Jamesa sovražijo ekipo s Floride. A ti so jim tri dni kasneje zaprli usta. V obrambi so spet igrali tako zelo agresivno kot proti Boston Celticsom, James pa je v zadnjih minutah dal devet od zadnjih 12 točk Heatov (Bulls v istem času le dve točki!) in tako je druga tekma pripadla gostujoči ekipi. Končni rezultat je bil 75:85 in tako je izid v zmagah 1:1.

Ta četrta četrtina bo zaznamovala celotno serijo. Pričakujem še več podobnih četrtin. Dwyane je že večkrat pokazal, da lahko vzamem stvari v svoje roke, zdaj je to storil še LeBron. Ko sta stisnjena ob zid, igrata svojo najboljši košarko. LeBron je bil pravi borec z ulice.
Erik Spolestra
"Danes sem pustil srce na parketu. Naredil sem, kar je bilo treba za zmago," je v prvi izjavi povedal James, ki je tako že drugič v tednu dni pokazal, da še kako dobro zna zaključiti tekmo – da so izločili Celticse, jim je dal zadnjih 10 točk ob izidu 97:87. Tokratno tekmo je LeBron končal z 29 točkami in 10 skoki. "Je 1:1. Navdušeni smo nad zmago, a serija se je zdaj šele zares začela," je dodal Kralj, kot ga kličejo še iz časov igranja za Cleveland Cavalierse, ki so dan prej dobili možnost prvega in četrtega izbora na letošnjem naboru.

Dwyane Wade je dodal 24 točk in imel devet skokov, tretji član velike trojke, Chris Bosh, pa se je ustavil pri 10 točkah in osmih skokih. Heati pa so ta večer dosegli še eno zmago – po poškodbi (v rednem delu je odigral le 13 tekem) se je na izjemen način vrnil Udonis Haslem: 13 točk v 23 minutah. A bolj kot zaradi točk so Heati izstopali po obrambi: Rose je sicer dal 21 točk, a imel met iz igre sedem proti 23, Carlos Boozer pa se je ustavil pri vsega sedmih točkah. Na prvi tekmi so imeli Bulls 44-odstoten met, na drugi le 34-odstoten; za tri točke so metali 15-odsotno (na prvi tekmi 47-odstotno); še prosti meti jim niso šli (le 61-odstotno).

Liga NBA, finale konferenc:

Vzhod

Chicago Bulls : Miami Heat 75:85 /1:1/
Rose 21, Deng 13, Gibson 8; James 29, 10 sk., Wade 24, Haslem 13

Zahod

V noči na petek ob 3.00
Dallas Mavericks – Oklahoma City Thunder 121:112 /1:0/

*V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.