Šport > Košarka
48 ogledov

Legenda odstopila s položaja

Larry Bird Indiana Pacers EPA
Spletna stran espn.com poroča, da je 60-letni Larry Bird odstopil z mesta predsednika Indiane Pacers.

Larry Bird je do zdaj edini, ki so ga v ligi NBA razglasili za najboljšega igralca, trenerja in generalnega menedžerja leta. Po odstopu Birda bo ekipo začasno prevzel generalni direktor Kevin Pritchard.

Legendarni Bird, ki je z Boston Celtics trikrat zaporedoma osvojil ligo NBA (1984-86), trikrat pa je bil izbran za najbolj koristnega igralca najmočnejše košarkarske lige na svetu (1981, 1984, 1986), je bil kot trener Indiane leta 1997 izbran tudi za najboljšega trenerja, leta 2011 pa še za najboljšega menedžerja, se je za odstop odločil zaradi različnih pogledov z lastniki kluba glede prihodnosti Indiane Pacers.

Medtem ko Bird meni, da bi se prihodnost Indiane, ki je v prvem krogu končnice z 0:4 izgubila proti aktualnim prvakom lige NBA Cleveland Cavaliers, morala graditi okoli Paula Georgea, lastniki kluba menijo, da bi moralo priti do popolne reforme igralskega kadra, brez prvega zvezdnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.