Šport > Košarka
14 ogledov

Legenda ostaja član San Antonia

manu ginobili tim duncan tony parker EPA
Organizator igre Manu Ginobili, ki bo 28. julija dopolnil 38 let, bo tudi v naslednji sezoni igral košarko v severnoameriški ligi NBA pri San Antonio Spurs.

Manu Ginobili, ki je Argentini leta 2004 v Atenah pomagal osvojiti olimpijsko zlato, skupaj s San Antoniom pa je bil štirikrat prvak lige NBA v letih 2003, 2005, 2007 in 2014, je v ponedeljek prek Twitterja potrdil, da bo ostrogam pomagal tudi v naslednji sezoni.

V tem trenutku je že vidno ogrodje ekipe, ki bo skušala ponoviti veliki lanski uspeh, ko so sezono 2013/2014 kronali z naslovom zmagovalcev severnoameriškega prvenstva. V ekipi bodo skoraj zanesljivo Tim Duncan, Tony Parker, Kawhi Leonard, Manu Ginobili, Danny Green, Boris Diaw, Patty Mills ter zelo iskani in obetavni LaMarcus Aldridge. Potekajo tudi zelo intenzivna pogajanja, da bi v svoje vrste zvabili Davida Westa, s katerim naj bi bili tik pred dogovorom.

Ginobili je v minuli sezoni kot član rezervne postave povprečno na tekmo dosegal 10,5 točke, 4,2 podaje in 3,0 skoka. San Antonio se je sicer uvrstil v končnico, a je izgubil že v prvem krogu proti Los Angeles Clippers, kar je tudi sprožilo ugibanja o upokojitvi veteranov, kot sta Ginobili in Duncan.

Po poročanju portala Yahoo Sports je dokončna še ena selitev čez veliko lužo. Srbski košarkarski reprezentant Nemanja Bjelica, ki je nazadnje igral v evroligi za turški Fenerbahče, se je dogovoril za podpis triletne pogodbe z moštvom Minnesota Timberwolves v vrednosti 11,7 milijona dolarjev oziroma 10,6 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.