Šport > Košarka
24 ogledov

Legendarni Larry Bird zapušča Indiano

larry bird EPA
Ameriški košarkar Larry Bird, ki je med letoma 1979 in 1992 igral za Boston Celtics in se z njimi trikrat veselil naslova prvaka, je odstopil z mesta predsednika poslov pri Indiana Pacers. Bird, ki je štiri leta gradil ekipo in jo letos popeljal do tretjega mesta na vzhodu, je bil letos izbran za najboljšega športnega funkcionarja NBA.

Larry Bird, katerega odstop bo začel veljati konec avgusta, je bil tudi član prvega ameriškega košarkarskega sanjskega moštva, ki je leta 1992 zaigral na olimpijskih igrah v Barceloni in osvojil olimpijski naslov. V košarkarski karieri je bil trikrat izbran za najkoristnejšega igralca prvenstva (MVP).

Kot razlog za odstop je Bird, ki je bil leta 1998 na čelu Indiane izbran tudi za najboljšega trenerja lige NBA, navedel zdravstvene težave, saj naj bi moral na operacijo rame, poleg tega pa ima že dolgo tudi težave s hrbtom. "Mislim, da je prišel čas za slovo," je dejal Bird.

V ekipo Indiane se spet vrača Donnie Walsh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.