Šport > Košarka
28541 ogledov

Legendarni Srb: "Sramota, da smo v svet poslali takšno sliko"

Željko Obradović Epa
Srbski košarkarski trener poziva k umiritvi navijaških izgredov v finalu lige Aba med Partizanom in Crveno zvezdo.

Partizan je na kaotični tretji tekmi finala regionalne lige Aba premagal Crveno zvezdo (70:67) in tako zaostanek v seriji na tri dobljene tekme znižal na 1:2.

Partizan : Crvena zvezda Liga ABA Šport Partizan v kaosu, ko so navijači celo napadli sodnike, izboril četrto tekmo

Srečanje so zaznamovali številni navijaški incidenti, zaradi obmetavanja s predmeti pa je bil obračun prekinjen za več kot 40 minut. V tem času so prireditelji izpraznili del tribune, domačim pa je po vrnitvi na parket uspelo zadržati tri točke prednosti.

Pred nadaljevanjem serije - četrta tekma bo na sporedu danes ob 18.30 - je k umiritvi napetosti pozval trener Partizana in eden največjih košarkarskih strokovnjakov vseh časov Željko Obradović.

Matej Boltauzer Partizan : Zvezda Šport Ta posnetek razkriva, kdo je resnično udaril slovenskega sodnika

Željko Obradović | Avtor: Epa Epa
"Že od prvega dne apeliram na to, da se strasti umirijo. To sem povedal tudi v mikrofon. Liga Aba je resna liga, a če hočemo delovati resno, moramo vsi skupaj spoštovati pravila igre - tako igralci na klopi kot jaz. Regularnost je pomembna. Sodniki so se odločili za izpraznitev tribune in menim, da je bila njihova odločitev pravilna. Toda zakaj tega niso storili na prejšnji tekmi?" je na predhodne izgrede Zvezdinih navijačev spomnil Obradović, potem ko so se zaradi dogodkov na tretji tekmi na tapeti znašli predvem pristaši črno-belih.

"Vedno se bom boril za regularnost in varnost vseh udeležencev. Zdaj prosim navijačev Partizana, da tega nikoli več ne naredijo. Igralcem moramo pustiti, da igrajo košarko. To je slika, ki smo jo zdaj poslali v Evropo. Enako sliko smo poslali že pred tremi dnevi. S tribun so deževale plastenke. Svetu smo pokazali veliko sramoto. Ali bodo kaznovani igralci Partizana ali Zvezde, je popolnoma brezpredmetno. Vrnimo se h košarki," je pozval 62-letni Srb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.