Šport > Košarka
19 ogledov

Lepa zmaga za Dončića in kolege

Nando de Colo, Luka Dončić Profimedias
Košarkarji v evroligi so danes dokončali 16. krog.

Vrhunec 16. kola je bil derbi med Realom in moskovskim CSKA, ki so ga dobili mladi slovenski zvezdnik Luka Dončić in soigralci s 95:85. V Istanbulu  je Emporio Armani Zorana Dragića klonil proti Fenerbahčeju z 79:86.

Real je v ostrem derbiju, ki so ga začinile še tehnične težave s semaforjem in nervozni navijači in sodniki, v končnici le prišel do odločilnih osmih točk prednosti (93:85). Veliko zaslug ima tudi mladi slovenski košarkarski as, saj je od devetih točk dosegel tudi dve trojki, eno v ključnih trenutkih. Še boljši je bil v tem elementu njegov soigralec Sergio Llull, ki je zadel štiri in končal pri 24 točkah. Dvajset točk je dodal Jonas Mačiulis, ki je prav tako blestel pri metu za tri točke. Končni izkupiček Dončića za prestižno zmago pa je bilo devet točk, skok, pet podaj, blokada in ukradena žoga v dobrih 23 minutah igre. Tokrat mu presenetljivo ni šlo pri izvajanju prostih metov, zadel je le tri iz šestih poizkusov.

V Istanbulu so v tesni končni do zmage prišli domačini. Še dve minuti pred koncem so vodili za eno točko, potem pa po zaslugi Bobbyja Dixona in Nikole Kalinića prišli do končnih 86:79. Zoran Dragić je tekmo končal pri treh točkah, dodal pa še dva skoka in štiri podaje v 12 minutah na parketu.

Že v četrtek je Alen Omić k zmagi Anadoluja Efesa proti Galatasarayju s 84:73 prispeval šest točk. Svojo priložnost je dobro izkoristil, imel še dva skoka in dve blokadi, najbolj učinkovit igralec domače ekipe pa je bil s 17 točkami nesojeni slovenski reprezentant Bryant Dunston, ki si ga je v izbrani vrsti želel Jure Zdovc za SP 2014.

Na domačem igrišču je bila uspešna tudi Baskonia, ki je prepričljivo s 102:70 ugnala Unics Kazan, Jaka Blažič je dosegel šest točk, Baskonia pa je v evroligi še enajstič zmagala. Proti Unicsu iz Kazana so bili Baski ves čas v vodstvu, blestel je Rodrigue Beaubois, ki je v prvem polčasu dosegel 17 točk, do konca tekme pa 29. Blažič je bil na igrišču dobrih 15 minut. Zadel je dve trojki, imel skok in dve podaji. Aleksej Nikolić ni sodeloval pri zmagi Brose Basketsa v srečanju z Barcelono, izid je bil 85:65.

Kljub porazu je CSKA ostal vodilna ekipa evrolige, doslej so moskovski košarkarji zbrali 12 zmag in štiri poraze. Le na zmago zaostanka so se jim v tem kolu približali Real Madrid, Baskonia in Olympiacos. Na mestih, ki vodijo v četrtfinale so trenutno še Fenerbahče (10:6), Panathinaikos (9:7), Crvena zvezda (8:8) in Darussafaka (8:8).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.