Šport > Košarka
35 ogledov

Dragić navdušil z izjemno potezo

goran dragić miami heat dallas mavericks Profimedias
Ekipa severnoameriške košarkarske lige NBA Miami Heat je v noči na nedeljo doma premagala Washington Wizards s 114:94. V dresu vročice je znova zablestel Goran Dragić.

Ekipa severnoameriške košarkarske lige NBA Miami Heat je v noči na nedeljo doma premagala Washington Wizards s 114:94. Slovenec v dresu vročice Goran Dragić je v 30. minutah dosegel 24 točk, osem podaj in sedem skokov, drugi slovenski predstavnik Beno Udrih pa je v 18. minutah k uspehu ekipe dodal sedem točk, štiri skoke in dve podaji.

Kljub odsotnosti dveh ključnih igralcev, Dwyanea Wadea in Chrisa Bosha, je Miami vknjižil visoko zmago nad Washingtonom. Dragić je vsaj 20 točk v tej sezoni dosegel že štirikrat, že na peti zaporedni tekmi pa je dosegel dvomestno število točk. Izkazal se je tudi Udrih, najboljši strelec Miamija pa je bil znova Luol Deng, ki je tekmo zaključil s 27 točkami in desetimi skoki.

Po eni tekmi prepovedi igranja se je na parket vrnil Hassan Whiteside in dosegel 25 točk ter 23 skokov, medtem ko je bil z 19 točkami prvi strelec Washingtona Bradley Beal.

Dragić je bil zaslužen za eno najlepših podaj na tekmi, ko je pri vodstvu Miamija z 72:59 v tretji četrtini prodrl proti obroču, nato pa žogo med nogami podal do Amar'ea Stoudemira, ki je neovirano zabil.

Igrali so tudi New York Knicks Saše Vujačića, ki se v sedmih minutah igre ni vpisal med strelce, prispeval pa je dve podaji. Kratkohlačniki so s 103:95 premagali Minnesoto Timberwolves. S 30 točkami je bil za New York najuspešnejši Carmelo Anthony.

S to zmago so Knicks prekinili niz sedmih zaporednih porazov, poleg Anthonyja pa je s 26 točkami in 16 skoki blestel tudi Robin Lopez. Moštvo iz New Yorka je vodilo od začetka do konca tekme, največ, s 24 točkami razlike, pa na začetku zadnje četrtine.

Atlanta Hawks so gostili Milwaukee Bucks, zmagovalec pa je bil znan šele po dveh podaljških. S 117:109 so na koncu slavili gostje iz Milwaukeeja. Jabari Parker je za zmagovalce dosegel 28 točk in 13 skokov, Paul Millsap pa je za Atlanto prispeval 27 točk. Los Angeles Clippers so s 112:115 izgubili proti Golden State Warriors, ki so tako prišli že do 49. zmage in še vedno premočno vodijo na lestvici lige.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat : Washington Wizards 114:94
Dragić 30 minut, 24 točk, 8 podaj, 7 skokov; Udrih 18 minut, 7 točk, 4 skoki, 2 podaji 

Minnesota Timberwolves : New York Knicks 95:103
Vujačić 7 minut, 2 podaji

Atlanta Hawks : Milwaukee Bucks 109:117
Los Angeles Clippers : Golden State Warriors 112:115

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.