Šport > Košarka
6228 ogledov

Umrl legendarni član Hiše slavnih, od njega se je poslovil tudi Slovenec

Willis Reed Profimedia
V ligi NBA žalujejo: umrla je košarkarska legenda Willis Reed. Dočakal je 80 let, poroča NY Post.

Willis Reed je bil izjemen košarkar, s svojimi predstavami v dresu New York Knicks, kjer je preživel celotno kariero (1964-1974), si je Američan prislužil tudi mesto v Hiši slavnih. Dvakrat je osvojil šampionski prstan lige NBA, obakrat je bil imenovan za MVP-ja finalne serije. Kar sedemkrat je bil izbran na tekmo zvezd, po enkrat pa je osvojil tudi naziv MVP rednega dela ter MVP tekme zvezd. Za kako veliko legendo newyorškega športa gre, pove tudi podatek, da so Knicks leta 1976 upokojili njegovo številko 19. 

Tudi po končani karieri poklicnega košarkarja je ostal tesno povezan s košarko, saj je nadaljeval delo kot trener. Vodil je ekipo NY Knicks, nato pa vrsto let univerzo Creighton. Sledila je vrnitev v ligo NBA, kjer je kot pomočnik deloval v ekipah Atlanta Hawks in Sacramento Kings, labodji spev v vlogi trenerja pa je doživel pri New Jersey Nets v sezoni 1988/89.

Kot funkcionar je deloval tudi v klubu New Orleans Hornets (2004–2007), za katerega je v tistem času igral tudi Slovenec Boštjan Nachbar. Ta se je od legendarnega košarkarja poslovil s posebnim zapisom na družbenih omrežjih. "Velik človek z dobrim srcem. Košarkarska legenda," je zapisal. 

Willis Reed | Avtor: Profimedia Profimedia