Šport > Košarka
22 ogledov

Liga Telemach je pred vrati

Goran jagodnik, Jan Span in Dino Muric Žurnal24 main
V soboto se s tekmami prvega kola začenja že 20. košarkarska liga Telemach. V elitni prvoligaški druščini bo letos nastopalo zgolj enajst klubov, kar posledično pomeni, da noben ne bo izpadel v nižjo ligo.

Devet klubov bo igralo redni del od 16. oktobra pa do 5. marca 2011, nato pa se jim bosta pridružila še Union Olimpija in Krka.

Union Olimpija in Krka bosta dotlej nastopala v ligi NLB, Olimpija še v evroligi, Krka pa v pokalu eurochallenge. Redni del se bo končal 5. marca, nato pa se bo najboljših šest ekip iz rednega dela uvrstilo v ligo za prvaka, preostale tri pa bodo igrale za razvrstitev od 9. do 11. mesta.

Vsekakor želimo tudi v prihodnje ostati v vrhu slovenske lige.
Rado Trifunović
V ligi za prvaka bo igralo šest ekip ter Olimpija in Krka, moštva pa bodo po dvokrožnem sistemu med 23. marcem in 17. majem odigrala 14 tekem. V polfinale se bodo uvrstile štiri najboljše ekipe, ki se bodo za vstop v finale pomerile v največ treh tekmah. Polfinale bo na sporedu med 21. in 26. majem. V finalu, ta se začne 31. maja in konča z morebitno peto tekmo 9. junija, se bosta prebila zmagovalca polfinalnih parov.


Redni del lige Telemach bodo sestavljali Helios Domžale, ki je v prejšnji sezoni z 0:3 v finalu klonil proti Union Olimpiji, Šentjur, Parklji, Geoplin Slovan, Zlatorog Laško, Hopsi Polzela, Elektra Šoštanj (to bo po enoletni odsotnosti iz košarke vodil Dušan Hauptman), LTHCast Mercator in novinec v ligi Maribor Messer.

Vsi trenerji pred začetkom sezone enoglasno napovedujejo borbo za vstop v ligo za prvaka, kar nekaj pa jih je nezadovoljnih s trenutnim položajem slovenske košarke, saj dejstvo, da nobeno od moštev ne bo izpadlo iz lige, ne govori v prid razvoja ekip. Bodo pa zato več priložnosti dobili mladi igralci.

"Naša ekipa je zelo na novo sestavljena, je mlada, zamenjali smo namreč veliko igralcev. Glede na to je zelo težko govoriti o uspehih, ciljih in dosežkih. Vsekakor želimo tudi v prihodnje ostati v vrhu slovenske lige. Zavedamo se, da bo težko, ampak to je naš prvi cilj. Prvo tekmo gostujemo na Polzeli, pri njih je zmeraj težko igrati, a upamo, da bo šlo po naših željah," je pred začetkom sezone napovedal Rado Trifunović, trener lanskoletnega finalista Heliosa iz Domžal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.