Šport > Košarka
25 ogledov

Ligi ne bo treba plačati 600 milijonov

donald sterling Profimedias
Ameriški zvezni sodnik za Kalifornijo v Los Angelesu Fernando M. Olguin je zavrnil odškodninsko tožbo nekdanjega lastnika košarkarskega kluba Los Angeles Clippers Donalda Sterlinga.

Enainosemdesetletni ameriški poslovnež Sterling je tožbo zaradi po njegovem kršitve konkurenčnega prava proti ligi NBA vložil nemudoma za tem, ko se je njegova žena Shelly maja 2014 dogovorila za prodajo kluba nekdanjemu glavnemu izvršnemu direktorju Microsofta Stevu Ballmerju za ceno dve milijardi dolarjev.

chicago bulls maskota | Avtor: EPA EPA
Zadeva ima daljšo brado. Sterling je namreč prišel v nemilost lastnikov klubov v ligi NBA zaradi rasističnih komentarjev na račun temnopoltih košarkarjev, ti so bili fotografirani v družbi z njegovo takratno ljubico. Afroameriški košarkarji so sicer v veliki večini člani klubov v severnoameriški košarki. Liga NBA se je odločila, da Sterling več ne more biti njihov član, kar je pomenilo, da bo moral lastništvo kluba odprodati. Temu se pa se sam nikakor ni želel odreči. Žena Shelly Sterling je sicer prek mnenja dveh zdravnikov moža razglasila za nezmožnega upravljanja in vodenja kluba ter nato po hitrem postopku prodala lastništvo.

Sterling se je odločil pravno izpodbijati tako prodajo kluba kot izključitev iz lige NBA, a je po poročanju ameriških medijev zvezni sodnik Sterlingovo tožbo zavrgel. "Sodišče je v velikem dvomu, ali je Sterling utrpel kakršnokoli škodo, kaj šele konkurenčno škodo," je zapisano v obrazložitvi.

Sterling je sicer izgubil tožbo in ostal brez kluba, a se je po poročanju Los Angeles Times znova zbližal z odtujeno ženo, par se ne bo ločil, saj sta rešila vse medsebojne razlike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.