Šport > Košarka
13 ogledov

Lin v senci Irvinga

Kyrie Irving
1/8
Reuters
V Orlandu so na All-Star vikendu zbrani najboljši košarkarji lige NBA. Nekoliko spremenjeno tekmo mladih zvezd je dobila ekipa Charlesa Barkleyja, ki je ekipo Shaquillea O'Neala ugnala s s 146:133. Kyrie Irving se je okitil z naslovom najkoristnejšega igralca.

Američani so še enkrat več dokazali, da znajo odlično združiti posel in zabavo. Vodstvo lige NBA se je namreč odločilo, da nekoliko spremenijo format tekme mladih zvezd. Do letošnjega leta smo spremljali obračun novincev lige (rookies) in tistih, ki v ligi NBA igrajo drugo leto (sophomores). Tokrat pa sta se za začetek all-star vikenda pomerili mešani ekipi obeh, ki sta jih sestavila dve legendi košarke, Shaquille O'Neal in Charles Barkley. Da bi bilo vse še bolj zanimivo so na spisek igralcev naknado dodali še svežega zvezdnika New York Knicks Jeremyja Lina (igral je za ekipo O'Neala), ki pa ni navdušil, saj je dosegel pičli dve točki. Tudi drugi veliki zvezdnik v ekipi O'Neala Blake Griffin se ni izkazal, v desetih minutah je dosegel deset točk.

Priložnost na tekmi mladih zvezd je tako najbolje izkoristil prvi izbor zadnjega nabora Kyrie Irving. Član Clevelanda je za zmago ekipe Chuk s 146:133 proti ekipi Shaq dosegel kar 34 točk in bil prvi igralec srečanja. Irving je gledalce na noge spravil predvsem z izjemnim metom za tri točke, saj je zadel prav vseh osem metov. "To je bila res super izkušnja. Škoda le, da taka tekma pride na All-Star tekmi. Ko sem danes prišel na igrišče, se mi je zdelo, da met ni dober, ampak s časom in ob dobri igri soigralcev se mi je odprlo in začel sem zadevati," je po tekmi dejal Irving. Slednji je iz igre metal 12-13, dosegel še devet podaj in si upravičeno prislužil naziv najkoristnejšega igralca (MVP).

Poleg Irvinga so se v ekipi Team Chuck izkazali še Paul George (Indiana Pacers), ki je dosegel 23 točk, DeMarcus Cousin (Sacramento Kings) z 18 točkami in 11 skoki, lanskoletni MVP John Wall (Washingtov Wizards) pa jih je dosegel 17.

V ekipi Team Shaq je bil z 20 točkami najboljši Tristan Thompson (Cleveland Cavaliers), Greg Monroe (Detroit Pistons) je 19 točkam dodal še deset ujetih žog. Nekaj več kot 17.000 gledalcev pa je v dvorani Amway v Orlandu s prebrisanimi potezami navduševal tudi Španec Ricky Rubio (Minnesota Timberwolves).

Spektakel se bo v Orlandu nadaljeval v noči na nedeljo, ko bo na sporedu tekmovanje v zabijanju, metu za tri točke in še čem. Zaključek pa sledi v ponedeljek ob pol dveh zjutraj po srednjeevropskem času, ko bo na vrstu 61. all-star tekma največjih zvezd svetovne košarke.

All-Star vikend, "Rising stars challenge":

Ekipa Chuck : Ekipa Shaq 146:133
Thompson 20, Monroe 19 in 10 skokov, Cole 18, Fields 16; Irving 34 in 9 podaj, George 23, Cousins 18 in 11 skokov, Wall 17

Komentarjev 1
  • mihatekateka 11:03 25.februar 2012.

    Mislim lahko je pisat članke, glede na statistiko, ki jo najdete na NBA.com. Če bi pa gledali tekmo, bi pa videli da se je Blake Griffin izkazal s številnimi atraktivnimi zabijanji in je glede na količino minutaže (igral je prvih ...prikaži več 5 minut tekme in prvih 5 minut drugega polčasa, saj ga je trener ekipe Shaq prišparal za All Star tekmo) dosegel precej točk. Če pogledate top 5 akcij večera je Blake na 3. in 1. mestu.Drugače pa super tekma, edino ekipa Shaq je malo preveč forsirala met za 3.