Šport > Košarka
13 ogledov

Linsanity se nadaljuje

Jeremy Lin Dirk Nowitzki
1/6
Žurnal24 main
Linsanity se nadaljuje. Zadnja žrtev največjega odkritja letošnje sezone v ligi NBA je postal Dirk Nowitzki in aktulani prvaki iz Dallasa. New York Knicks so slavili s 104:97 ob 28 točkah in 14 podajah Jeremyja Lina. Do zmage tudi Goran Dragić in Beno Udrih.

New York Knicks še vedno igrajo brez prvega zvezdnika Carmela Anthonyja, ki je izpustil že sedmo srečanje, a Kratkohlačniki ga v tem trenutku prav nič ne pogrešajo. Senzacija z imenom Jeremy Lin se namreč še vedno nadaljuje. Novopečeni zvezdnik je znova dokazal, da njegove odlične igre v zadnjem času niso naključne. Lin je tokrat zablestel proti aktualnim prvakom iz Dallasa, ki jim je nasul 28 točk in dodal še rekordnih 14 podaj. Teličkom ni pomagalo niti 34 točk Dirka Nowitzkega.

Lin je obrambo Dallasa razbijal s podajami in koši v ključnih trenutkih. V spominu pa bo ostala tudi njegova trojka prek roke Nowitzkega. Lin je imel tokrat veliko pomoč v Stevu Novaku, ki je v zadnji četrtini zadel kar štiri trojke. Za New York je bila to že sedma zmaga na zadnjih osmih srečanjih.

V ekipo New Yorka naj bi se v ponedeljek vrnil še Anthony. Če se mu bo uspelo hitro vklopiti v nov način igre pod vodstvom Lina, pa je liga zagotovo dobila še ene zelo resne kandidate za naslov.

Prosim, pustite družino pri miru

Lin je po tekmi javno prosil novinarje naj vsaj malo pustijo na miru njegove sorodnike v Tajvanu, saj ti komaj prenašajo izredno zanimanje javnosti po njegovih izjemnih predstavah v New Yorku.

Dragić in Udrih uspešna

Slovenska košarkarja v košarkarski ligi NBA sta se davi veselila novih zmag. Beno Udrih je z Milwaukeejem slavil pri New Jersey Nets z 92:85 in ob tem dosegel dve točki in asistenco. Goran Dragić pa je s Houstonom v domači dvorani premagal Utah s 101:85. Tudi Dragić je dosegel dve točki in v statistiko vpisal še skok.

Na tekmi v Houstonu je bila odločilna tretja četrtina. Gostje so ob polčasu še vodili za točko, tretji del pa so gostitelji dobili s 27:18 in razliko nato še povečali. Najboljši v domači vrsti je bil Kyle Lowry z 32 točkami in devetimi asistencami, Luis Scola je dodal 26 košev in devet skokov. Za poražence je Al Jefferson s 23 točkami in 11 skoki dosegel takoimenovani dvojni dvojček, Paul Millsap je dosegel točko manj.

V New Jerseyju je bil ključni igralec Milwaukeeja Turek Ersan Ilyasova, ki je dosegel kar 29 točk. Zmaga gostov ni bila vprašljiva, saj so ti po treh četrtinah vodili že za 14 točk, a so gostiteljem na koncu dovolili, da razliko znižajo. Deron Williams je za poražence dosegel 26 točk.

Udrih: "Lahko se zgodi tudi zamenjava"

"Pred dvema dnevoma smo igrali v Orlandu in izgubili v zadnji minuti. Tudi tokrat so se nam malo približali, ampak smo tekmo končali, kot je treba. Vedno je lepo zmagati. Jutri imamo spet Orlando, tako da ne smemo dolgo razmišljati o tej tekmi," je dejal Beno Udrih, ki je proti New Jerseyju igral malce dlje od njegovega povprečja v tej sezoni, ki je bilo do nedelje 16,5 minut na tekmo.

Udrih je za STA skušal tudi pojasniti, zakaj letos igra precej manj kot v pretekli sezoni: "Še sam ne vem. Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Treba je ostati pozitiven. Bliža se rok za zamenjave klubov in ne vem, kaj bodo naredili z menoj. Lahko se zgodi tudi kakšna zamenjava. Sicer sem s svojim klubom zadovoljen, razen seveda minutaže, ki bi si je želel več."

Durant + Westbrook = 91

Dosežek večera je uspel Kevinu Durantu, ki je za zmago Oklahome nad Denverjem po podaljšku s 124:118 dosegel osebni rekord in najvišji točkovni izkupiček v ligi NBA v tej sezoni - 51 točk. Durant je v rednem delu s trojko in zabijanjem poskrbel za podaljšek, odlično pa je nastopil tudi njegov soigralec, temnopolti španski reprezentant Serge Ibaka, ki je zbral 14 točk, 15 skokov in 11 blokad. Na drugi strani je Russel Westbrook za Oklahomo dosegel 40 točk.

Vodilna ekipa lige je postal Miami, ki je z 27 točkami Dwyanea Wada in 25 LeBrona Jamesa premagal Orlando. Predstavo Heata, ki se je povzpel na 25-7 si je ogledal tudi nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton. Najslabša ekipa lige pa je še naprej Charlotte, ki je v Indiani doživela že sedemnajsti poraz v zadnjih osemnajstih nastopih.

Liga NBA:

New Jersey Nets : Milwaukee Bucks 85:92
Williams 26, Morrow 17; Ilyasova 29, Udrih 2, 1 podaja

Houston Rockets : Utah Jazz 101:85
Lowry 32, Dragić 2, 2 ukr. žogi in 1 skok; Jefferson 23, Millsap 22

New York Knicks : Dallas Mavericks 104:97
Lin 28, Smith 15; Nowitzki 34, Marion 14

Miami Heat : Orlando Magic 90:78
Wade 27, James 25; Redick17

Detroit Pistons : Boston Celtics 96:81
Monroe 17, Stuckey 16; Pierce 18, Wilcox 14

Cleveland Cavaliers : Sacramento Kings 93:92
Irving 23, Jamison 21; Thomas 23, Thornton 21

Indiana Pacers : Charlotte Bobcats 108:73
Hibbert 18, West in Granger 14; Brown 16, Walker 15

Minnesota Timberwolves : Philadelphia 76ers 92:91
Rubio 22, Love 20; Holiday 20, Iguodala in Williams 13

Oklahoma City : Denver Nuggets 124:118 (podaljšek)
Durant 51, Westbrook 40; Afflalo 27, Miller 21

Phoenix Suns : Los Angeles Lakers 102:90
Dudley 25, Gortat 21; Bryant 32, Marc Gasol 17

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.