Šport > Košarka
6 ogledov

Lisac: "Naj se varnostniki sončijo?"

Roman Lisac ne verjame, da je sodnik košarkarju Partizana dejal, naj ne skrbi, k Žurnal24 main
Javnost še vedno nekoliko razjedajo vprašanja, kako se je lahko zgodilo, da so na sklepnem turnirju lige NLB Partizanovi navijači prodrli tik za klop svojega moštva, čeprav za tja niso imeli vstopnic.

Še več mnenj o F4 lige NLB najdete desno v rubriki Sorodni članki.

Morda še bolj kot spodrsljaj z varnostniki je odmeval domnevni zloglasni pogovor enega sodnikov z Jamesom Gistom. Sodnik naj bi Američanu zatrdil, naj ne skrbi, saj bo Partizan zmagal. "To je smešno. Ne bom zagovarjal niti sodnika niti tistega, ki širi takšne govorice. Da bo sodnik razlagal ameriškemu igralcu 'Dont' worry, be happy' (Ne skrbi, bodi srečen, op. a.), saj boste zmagali. Mislim, da na svetu ni sodnika, ki bi si privoščil kaj takega. To je neverjetno. Nekdo je 'kao' to slišal, nato je nekdo dodal še 'be happy' in nastala je cela drama."

Direktor lige NLB Roman Lisac si je vzel nekaj dni za zbiranje informacij, nato pa za zurnal24.si pojasnil svoj vidik zapleta. Dejal je, da so imeli za varovanje več ponudb, izbrali pa varnostno službo, ki naj bi bila najboljša: "Vso Evroligo je varovala (na tekmah Olimpije, op. a.) in pozna dvorano – naj bi vedeli, kako narediti najbolje. Mi (vodstvo lige, op. a.) ne moremo stati na vratih in to delati."

Lisac je izpostavil, da se samo vodstvo lige ni neposredno ukvarjalo z varnostnimi ukrepi, ampak je to zaupalo pristojni službi. "Ne vem, koliko varnostnikov mora biti v Stožicah – 50, 100, 300?!? Ne vem! Nisem strokovnjak za to. Naj jaz rečem, naj dajo še sto varnostnikov zraven? Da se bodo sončili? To ni poceni – varovanje tovrstnega dogodka takoj stane 20, 30 tisoč evrov," je nadaljeval Lisac in dodal, da mora družba prevzeti odgovornost.

"Pri vsakem dogodku imajo informacije policija in varnostne službe – bolj kot mi vedo, koliko ljudi bo prišlo. Ampak v dobi interneta fizično ne vem, kdo karto kupi. Pri Eventimu je bil Partizanov sektor, ki so ga določili, da mora biti nasproti Olimpijinemu." Ampak to se ni zgodilo, vsaj povsem ne. Navijači so red vzeli v svoje roke. Je družba za varnost na dogodek poslala premalo varnostnikov? Lisac nam je postregel s podatkom, da jih je bilo okrog 120.

 

O tem ne bom govoril. Zoran Janković ve, o čem govori. Dovolj je star in dovolj je v politiki.
Roman Lisac o navedbah Zorana Jankovića
"Ocenili so, kar so ocenili. Če se je to pokazalo za slabo, je bila njihova ocena slaba. Postavite se v moj položaj – če vam nekdo reče, da potrebujete za varovanje neke prireditve sto varnostnikov – boste rekli, naj jih da 200? Verjameš ljudem, ki so pooblaščeni za nekaj in imajo licenco. Brez njih dogodka ne moremo izpeljati, nismo varnostna organizacija. Ne moremo poslati sto prostovoljcev," je poudaril direktor lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.