Šport > Košarka
34 ogledov

Litva premočna za naše košarkarje

Rašo Nesterovič je bil boj z litvanskimi centri, a mu kaj več kot 8 točk ni uspe Žurnal24 main
Slovenska moška košarkarska reprezentanca je v drugi tekmi pokala Akropolis v Atenah izgubila z Litvo z 72:87. Naši niso nikoli resneje ogrozili litovskega vodstva.

Uvodni slovenski peterki (Čapin, D. Lorbek, Jagodnik, Smodiš in Nesterovič) ni šlo najbolje, saj so jim Litovci v 4. minuti ušli na 13 : 4, na polovici uvodne četrtine pa po nekaj lahkih koših vodili že s 17 : 7. Prek razpoloženih Smodiša (8 točk) in Nesteroviča (6) so se izbranci selektorja Pipana nato približali na 14 : 19, a oba igralca sta hitro imela težave z osebnimi napakami. Smodiš si je do 9. minute nabral tri, Nesterović pa dve.

V nadaljevanju našim košarkarjem ni šlo nič bolje, saj so do 14. minute dosegli vsega dve točki (E. Lorbek), dobili pa jih 13, s čimer je prednost reprezentance z Baltika narasla na 16 točk – 32 : 16. Na polovici druge četrtine so Litovci vodili že s 35 : 18. Pri 25 : 41 je tretjo osebno napako – ob nič kaj Slovencem prijaznem sodniškem kriteriju – dobil še Jagodnik, medtem ko so Litovci zadevali z vseh mogočih položajev in si tri minute pred koncem polčasa priigrali 21 točk prednosti (46 : 25).

Drugi polčas podoben prvemu

Tudi drugega polčasa slovenski košarkarji niso začeli najbolje, saj so jim tekmeci hitro ušli na 31 : 55 in 33 : 57. Zatem je vendarle posijal žarek upanja, ko sta odlično obrambo s točkami nadgradila mlada Dragič (4) in Klobučar (2) ter litovskega selektorja Butautasa prisilila k minuti odmora. Nato je dvakrat napad lepo končal še Smodiš in delni rezultat zaokrožil na 10 : 2, s čimer je bil zaostanek na polovici tretje četrtine zmanjšan na 43 : 59. Slovenci so se nato približali celo na 51 : 64 in 53 : 66, a kaj, ko so tekmeci nato zapored dosegli 13 točk in dokončno razblinili vse dvome o zmagovalcu. Kljub vsemu pa se oslabljeni Pipanovi izbranci niso dali, v končnici so z agresivno obrambo in hitro igro v napadu naskok tekmecev zmanjšala na 72 : 83.

Za Slovenijo so točke dosegli: Matjaž Smodiš 16, Erazem Lorbek 15, Goran Dragič 11, Jaka Klobučar 9, Radoslav Nesterovič 8, Domen Lorbek 6, Gašper Vidmar 3 ter Uroš Slokar in Goran Jagodnik po 2, za Litvo pa Rimantas Kaukenas in Robertas Javtokas po 14, Darius Songaila 12, Darijus Lavrinovič 10, Jonas Maciulis in Ramuna Šiškauskas po 9, Šarunas Jasikevičius in Linas Kleiza po 6, Ksystof Lavrinovič 5 in Paulius Jankunas 2.


Naši reprezentanti se bodo v sredo pomerili z Grčijo, tekma pa se bo začela ob 18. uri.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.